· · Komentari: 0
SAVETI

5 jednostavnih TRIKOVA kako OJAČATI ORGANIZAM

Zaboravite na industrijske vitamine i dodatke ishrani

1676587215_212520_shutterstock-1936916407_f.jpg
Foto: Shutterstock

"Vruće" pranje

Virusi i mikrobi umiru na visokim temperaturama - svi znaju za to. Zbog toga je važno da ga operete u toploj vodi, birajući režime sa temperaturom ne nižom od 40 stepeni. Izuzetak su stvari koje zahtevaju delikatno pranje. Neće biti suvišno peglati sveže oprano rublje - na taj način ćete se zaštititi od nepotrebnih rizika i "ubiti" klice koje su se "uhvatile" na odeći na javnim mestima.

Pročitajte još: Bolje pamćenje uz pomoć malih trikova: Vežbajte mozak na jednostavne načine

„Nezaslađen” život

Slatko, nažalost, smanjuje sposobnost tela da se odupre infekcijama. Zašto je to? - Šećer izaziva aktivnu proizvodnju patogenih mikroorganizama upravo u našim crevima. Čokolade i slatkiše je ponekad bolje zameniti proizvodima sa prirodnim šećerima - voćem, prirodnim belim slezom i belim slezom (usput, veoma je ukusan!)

Sapun i voda umesto maramica i antiseptika

Pročitajte još: Sušite lice PEŠKIROM NAKON UMIVANJA? Evo zbog čega je to loše za kožu

Sredstva za dezinfekciju i maramice postali su moderni sa pojavom pandemije, međutim, nisu u stanju da zaštite od virusa i mikroba koji dospeju na kožu na javnim mestima. Dovoljno je uzeti rukohvat u transportu - i zdravo, novi virus! Pouzdanije sredstvo od sapuna i vode još nije izmišljeno. Zato uzmite za pravilo da uvek perete ruke po povratku sa ulice. Preporučljivo je odabrati sapun koji je hidratantni, na prirodnoj osnovi, kako ne bi isušio kožu.

Pranje nosa

Da li i dalje ispirete nos fiziološkim rastvorom? Krajnje je vreme da prestanete sa ovim - na kraju krajeva, takva rešenja veoma isušuju sluznicu i izazivaju upalu u njoj. Za pranje nosa najbolje je i najsigurnije koristiti posebne kapi i sprejeve za nos - ne vazokonstriktivne, već reparativne.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Pravilo dva sedišta

Ne bez razloga su tokom pandemije na javnim mestima pokušavali da smesti ljude jedni od drugih. A sada, pri ulasku u transport, vredi sesti ne pored nekoga, već posle par sedišta - posebno ako vaš komšija ima znake prehlade.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.