Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БУДИТЕ ИСТРАЈНИ

Да ли је боље радити МЕДИТАЦИЈУ ујутру или увече: Ево како вам она може унапредити живот

Почетници углавном кажу да одмах осећају повећану енергију, мирноћу и читији ум - и то већ након прве недеље

1673600178_shutterstock_2104174118-meditacija.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Током дана срећемо многе људе, а добро је познато да људи носе своје енергије. Несвесно, њихове речи и понашање упијамо и ми сами. Али до следећег јутра све то углавном нестане из нашег сећања, јер у току сна сметње из спољашњег света буду избрисане.
Међутим, осим што се физички спремамо за дан тако што перемо зубе и облачимо гардеробу, спремимо кревет и нахранимо тело, битно је шта ћемо ставити ''унутра'' и ''умити своју душу'', како бисмо и ментално спремни кренули у дан.

Прочитајте још: Када је заправо време за ДРУГУ ШОЉИЦУ КАФЕ? Стручњаци упозоравају

Јутарња и вечерња медитација могу бити једнако делотворне, али увече медитација може постати ''тешка'', јер смо
током дана 8 до 10 сати, или више провели у метежу света. Као вечерњу рутину, стручњаци у домену ''лифе цоуцхинга'' саветују писање страница дневних захвалности. Из ових разлога, за нијансу је боља јутарња медитација. Одвојите 10-15минута за себе, за мир након буђења, и немојте још гледати у телефон. Било би најбоље, да навијете сат мало раније, и дате свом организму и време и простор да у миру урадите вашу јутарњу медитацију, и тако ''навијете'' свој ум на миран след мисли и деловања у току дана.

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: Поведите рачуна ако имате хипертензију: Ове намирнице требало би да избегавате, а неке вам могу помоћи у снижавању крвног притиска

Уколко практикујете да овако започенете дан, видећете да се у вашем свету могу догодити фантастичне промене. У данашње време, доступно је мноштво бесплатних вођених медитација на Интернету,  одаберите онај глас и музику који вама највише прија.
Рано ујутру нема метежа, нема гужве и непотребне буке. Не постоји особа која није подобна за медитацију и која не би имала користи од ње.
Далај Лама још увек медитира, а сматра се за једну од најмудријих особа на планети.
Добра вест за почетнике, или људе који се боје неуспеха: чак и "промашена" медитација је и даље успешна! Ако имате превише тога на памети, најбитније је да на крају успете барем на неколико минута заборавити на све и опустите ум. Чак су и научници истраживањем ефеката медитације потврдила да има значајан утицај на нашу биологију и психологију. Предности редовне медитације може снизити ниво стреса и анксиозности, повећати енергију, наоштрити ум и способности решавања проблема, снизити холестерол, умањити главобоље...

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas