Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли патите од ГЕЛОТОФОБИЈЕ? Ево како да препознате симптоме ретког поремећаја

Ретка фобија коју можда ни не знате да имате

1649785729_sala.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Иако је здрава шала сасвим у реду, неки људи у томе могу и да претерају, па све то оде предалеко. Тада, појединци могу да развију и гелотофобију.

Прочитајте још: Најгора комбинација за желудац: Никако не конзумирајте кафу са ОВОМ намирницом

Шала на свој рачун је добра и доста нам помаже у томе да представимо и прихватимо себе. Постоје и они људи, који не умеју да прихвате шалу на свој рачун. Исто тако, постоје и они који воле да се смеју другим људима, а те шале понекад буду бруталне и увредљиве.

Због тога, неки људи код себе могу да развију гелотофобију, односно страх од тога да ће бити исмејани. Људи који пате од ове фобије, у једном тренутку почну да верују да је свака шала - исмејавање њих. Због тога, често и избегавају да се шале.

Прочитајте још: Како да разликујете ДОБРЕ И ЛОШЕ АДИТИВЕ? Нису сви штетни, откривамо шта ознаке на амбалажама значе

 

Чути смех од оваквих особа је веома ретко. Чињеница је да се многи "болесници" често пребрзо с великим делом "театралности" се смеју, објављују вицеве само у односу на блиске људе. С обзиром да је у питању нови појам у психологији, стручњаци још увек нису нашли ефикасне начине како се превазилази овај страх.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas