Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАЖЊА

Губитак нокта, жуљеви, модрице на прстима...Ово су само неки од БРОЈНИХ последица ношења уске и мале обуће

Данас се за лепоту мора претрпети, те тако неретко чујемо и видимо да неко носи велику или уску обућу, која ако се носи дужи период може наштетити здрављу прстију.

1618236854_Depositphotos_167773062_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Кажу да је лепота бол. Међутим, гурање стопала у онај савршен пар ципела које се не уклапају у потпуности може  оштетити здравље ногу, и више него што мислите. Проналажење правог пара ципела за ноге важан је начин одржавања вашег целокупног здравља и благостања.

Прочитајте још: Постоје 4 типа спавања: "ЛАВ" је раноранилац, "МЕДВЕДУ" је потребан поподневни сан, а ту су и "ДЕЛФИН" и "ВУК"!

Ношење премале ципеле може довести до проблема попут деформисаних прстију, пликова, равних стопала и стања на ногама, укључујуц́и бунионице. Редовним ношењем уско обуц́е, такође можете ризиковати развој дуготрајног губитка хрскавице у зглобовима стопала, као и болове у пети у стопалу познате као метатарзалгија.

Брините о здраљу ножних прстију

Прочитајте још: Трикови за сигурне резултате: Храните се здраво и јефтино

Још једно стање изазвано ношењем неприкладних ципела је чекићасти прст, који се обично јавља када ножни прсти почну да се увијају, а не да леже равно. Осим што узрокује значајан бол, чекићасти прст може ослабити и мишиц́е причвршц́ене за стопало.

Ношење малих ципела може довести до озбиљних стања

Према извештају, уобичајени знакови да бисте могли носити ципеле погрешне величине укључују модрице на ноктима, губитак ноктију, жуљеве и иритације коже на ногама. У озбиљнијим случајевима, редовно ношење премале ципеле може довести до болног и често неповратног стања које се назива периферна неуропатија. Симптоми овога могу да укључују игле и стопала, а према студији из 2017. године, периферна неуропатија је повезана са одраслима који нису носили ципеле одговарајуц́е величине, пише "Тхе Лист".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas