Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Изборите се са АЛЕРГИЈОМ на прашину у свом дому на потпуно ПРИРОДАН НАЧИН

Алергија на прашину и гриње је прилично честа патолошка реакција која се може решити код куће поштујући неколико једноставних правила

1666552035_cold-gf07f0f5c7_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Веровали или не, али прашине може да садржи алергене који могу изазвати астму, синуситис и друге респираторне проблеме. Сада је добро утврђено да алергије на прашину изазивају гриње, микроскопски паразити који се хране органским честицама садржаним у прашини. Научници процењују да су наши домови дом између 100 и 500 ових инсеката на сваки грам прашине.

Прочитајте још: Нега СТОПАЛА уз помоћ пасте за ЗУБЕ: Резултати ће вас одушевити, а поступак је веома једноставан

Како се носити са алергијом на прашину?

Да бисте се успешно борили против алергија и минимизирали присуство гриња у вашем дому, можете следити ове једноставне мере предострожности:

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

  • Често проветравајте просторије, као и јастуке, постељину и душеке. Свеж ваздух снижава ниво влажности у просторијама и смањује влажност ткива, што је један од главних узрочника ових паразита.
  • Често уклањајте прашину из просторија и површина, користећи усисивач за уклањање гриња или испоручени ХЕПА филтер ако је могуће.
  • Приликом брисања прашине користите марамице и крпе које задржавају прашину или влажну крпу како бисте спречили да се и најмања прашина прошири по кући.
  • Дајте предност софама са кожним, а не тканинским пресвлакама.
  • Често чистите тепихе, тепихе, тешке завесе и пресвлаке од тканине.
  • Ставите на душек и јастуке навлаку за душек и јастучнице подвргнуте акарицидном третману; мењајте постељину недељно и перите их у машини за прање веша на 60 степени.
  • Избегавајте материјале направљене од перја, паперја, коњске длаке и крзна.
  • Не дозволити прекомерну влажност у просторијама и не сушити одећу у просторијама.
  • Подесите батерије у спаваћој соби тако да температура не буде превисока.

Који су природни лекови за алергију на прашину и гриње?

Када се борите против алергија на прашину, можете прибегавати и природним лековима. Етерична уља су веома ефикасна, посебно уље чајевца или уље неема које се помеша са водом и прска на душеке и јастуке.

Прочитајте још: Чему служи ВИТАМИН А? Овако утиче на кожу

Сода бикарбона је такође поуздан помоћник у борби против алергија на прашину у вашем дому: само је поспите по површини коју треба очистити, оставите један сат, а затим усисајте. Поред тога, за душеке и јастуке можете користити топлу воду, претходно скувајући у њој неколико кесица чаја: овим раствором поспите постељину и осушите је на сунцу.

Да бисте постигли ефикасне резултате и успешно се борили против алергије на гриње, чишћење вашег дома овим природним производима треба да се обавља најмање једном у 2 недеље.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas