· · Коментари: 0
решење

Како да зауставимо ШТУЦАЊЕ? Неколико једноставних кућних трикова

Да ли ви имате трик за решавање штуцања? Од задржавања даха до једења леда...

1640356736_f82e1c5619aa605f24605541cf02faaa707fdad1.jpg
Фото: Депосит

Како се испоставило, научници заправо не знају шта узрокује штуцање. Ови чудни звуци могу бити последица стреса, преједања или испијања веома хладних или веома топлих напитака.

Како зауставити штуцање?

Штуцање је обично безопасно и може трајати између неколико минута и неколико сати.

Штуцање се јавља када се мишић дијафрагме нехотично стеже, што доводи до затварања гласних жица. Може утицати на било кога, укључујући бебе и обично пролази сам од себе.

Прочитајте још: Потпуно природно: Намирнице које ће вам помоћи да победите главобољу

Подаци говоре да задржавање даха на неколико секунди, а затим гутање ваздуха може зауставити штуцање. Такође можете бројати уназад од 100 или пити воду. Ове стратегије имају за циљ да одврате вашу пажњу од штуцања.

Овим кућним третманима недостају научни докази, али могу донекле помоћи.

Испијање хладне воде може да умири иритирану дијафрагму. Задржавање даха, с друге стране, може помоћи да се дијафрагма опусти повећањем нивоа угљен-диоксида у плућима.

Ограничите алкохол, зачињену храну и топле напитке, јер они могу иритирати слузницу желуца и изазвати штуцање. Емоционални стрес такође може допринети овом проблему.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.