Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савет

Колико често би требало да мењамо четкицу за зубе? У једном случају замените је одмах

Четкица за зубе је једна од ствари за личну хигијену коју треба редовно да мењамо

1659951099_toothpaste-g6bc15d57a_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Наша уста су "дом" за  око 700 врста микроба, или клица попут бактерија и гљивица, што износи отприлике шест милијарди различитих бактерија, тако да наша четкица за зубе лако може да постане место за микробе.

Колико често би требало да мењамо четкицу за зубе и како да знамо да је време за нову?

Класичну четкицу за зубе би требало да мењамо на три до четири месеца. Ваша четкица за зубе буквално чисти бактерије са зуба, а све клице могу да се задрже чак и након што сте испрали зубе након четкице. Осим тога, истрошене четкице за зубе не уклањају добро плак, па ћете желети да их редовно мењате како бисте својим зубима и деснима пружили добро чишћење.

Прочитајте још: Натечено лице ујутру? Ево због чега се то дешава и шта можете да урадите

Мењање електричне четкице за зубе

Овакву врсту четкица требало би да мењамо један до два месеца. Оне обично трају краће јер вибрирају при великим брзинама и главе четкица не трају тако дуго као стандардне четкице за зубе.

Међутим, уколико сте били прехлађени, имали грип или вирус важно је да баците четкицу за зубе и узмете нову одмах након што се опоравите.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas