· · Коментари: 0

Колико често трба чистити минђуше? Савети дерматолога

Важно је да минђуше буду чисте када долазе у контакт са кожом

1675958651_shutterstock_538390387.jpg
Фото: Схуттерстоцк

На дугачкој листи ствари које захтевају редовно чишц́ење, минђуше можда нису на врху ваше листе. Ипак, одржавање минђуша чистим може да помогне у спречавању појаве инфекција.

Иако можда нисте почели са ношењем минђуша недавно, њихово чишц́ење је и даље од виталног значаја. Временом се на минђушама накупи зној, уље и разни остаци производа за негу косе, па чак и шминке коју можете да користите.

Један од најчешц́их начина да се добије инфекција у новом или старом пирсингу је када бактерије дођу у контакт са њим. Ово се најчешц́е дешава када су руке нечисте и додирују минђуше или пирсинг или када се пирсинг и минђуше не чисте редовно. Знаци могуц́е инфекције укључују црвенило, оток, свраб или корасти филм који окружује минђушу. Ухо вам може бити јако вруц́е или вам је тешко да скинете минђушу јер вам се прилепила за кожу.

Дерматолог др Шари Сперлинг саветује да минђуше треба чистити једном недељно. Процес је једноставан. Користите благи сапун и топлу воду или алкохол., преноси Тхе Лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.