Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КРПЕЉИ

Мислите да СМРДИ? Ова биљка је најбољи БОРАЦ против КРПЕЉА

Лакше здравствене тегобе могу се ублажити народним рецептима, али у случају тежих компликација треба отићи код лекара

Depositphotos_86193696_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Природа буја и пуна је неугодних паразита који умеју да донесу и озбиљне здравствене тегобе. Најопаснија од њих је лајмска болест, коју крпељ може да изазове.

Прочитајте још: Под сталним сте СТРЕСОМ и нисте чули за чај од ВАЛЕРИЈАНЕ? Време је да се упознате са његовим благодетима

Да ствар буде компликованија, не осећа се ујед овог инсекта. Зато широм отворите очи проверите сваки необичан траг на вашој кожи после повратка из природе.
Крпељи обично не гризу одмах, често лутају по телу неколико сати и траже најпогодније место за напад. Када уједе, кожа на месту уједа постати црвена и осетићете свраб.

Антибактеријска својства
Крпељ дуго лута по кожи тражи где да уједе...

Први симптом лајмске болести су црвенило на месту уједа и непосредној околини. Овај знак се код већине заражених људи јавља до месец дана после убода. Рани стадијум прате додатне тегобе, као што су малаксалост, болови у зглобовима и мишићима, главобоља, повишена температура, губитак апетита, увећање лимфних чворова.

Бели лук
Бели лук важи за најефикаснији природни лек против лајмске болести будући да има антибактеријско дејство. Поред тога одлично чисти крв, што је значајно уколико се угриз крпеља већ догодио. Могуће га је комбиновати са лимуновим соком и другим лековитим биљем, као што су дивља нана, која је такође моћан природни антибиотик. Или са копривом, сладићем, жалфијом.

Ђумбир и лимун
Избегавајте млечне производе и бело брашно.

Контролисана исхрана
Лајмска болест захтева да избегавате кравље млеко и намирнице богате глутеном - бели хлеб, слаткиши, пиринач, кромпир, слаткиши. Уисхрану уврстите намирнице које обилују протеинима (месо, риба, јаја).
 
Ехинацеа и женшен
Ехинацеа и женшен важе за биљке које јачају имуни систем, подстичући одбрамбене ћелије организма да се боре против бактерија.

Једите све зелено
Једите салате од зеленог лиснатог поврћа, као и воће богато влакнима (јабуке, крушке, јагоде, авокадо). Храну зачините природним антибиотицима куркумом и ориганом, а можете додати и покоји прстохват млевене љуте папричице.
Уље тамјана ублажава бол у зглобовима.

Етерична уља
У лечењу лајмске болести препоручује се употреба етеричних уља. Уље тамјана ублажиће бол у зглобовима, али и главобољу, против које помажу и уље лаванде и нане.

Прочитајте још: Пшеница спречава РАК и крије тајну ВЕЧНЕ МЛАДОСТИ

Корен ђумбира
Око 25 грама сувог уситњеног ђумбировог корена прелити литром воде. Када прокључа, кувати 10 минута. Процедити и додати два цеђена лимуна. Засладити медом и пити по једну шољу чаја пре сваког оброка.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas