Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈУТАРЊА НАВИКА

Нутрициониста објашњава: Чаша воде на празан стомак само под ОВИМ УСЛОВОМ је благотворна за ОРГАНИЗАМ

Чаша воде на празан стомак вишеструко је корисна за здравље, а посебно ако је то ваша свакодневна навика.

1642873719_glass-g7f2f87877_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Од бројних навика нам зависи добро здравље, а испијање чаше воде пре оброка је једна од најкориснијих. То је мишљење бројних лекара, а нутриционисткиња Нурија Дијанова упозорава да ипак морамо водити рачуна о неким стварима.

"Када човек попије воду на празан стомак, пре доручка, његово тело се буди, покрећу се процеси варења, стимулише се рад гастроинтестиналног тракта, Чаша воде сваког јутра пре оброка је добра навика, а посебно ако се то ради редовно. Резултат је нормализована цревна микрофлора, кожа постаје чистија, а расположење се побољшава", рекла је Дијанова напоменула је она.

Прочитајте још: Да ли хидратација утиче на КВАЛИТЕТ СНА?

"Са становишта гастроентерологије, активира се један од основних рефлекса - гастроинтестинални, јер унос воде на празан стомак подстиче покретљивост црева“, објаснила је Дајана и истакла да нема свака вода такав ефекат. 

"Да би навика постала заиста корисна, мора се поштовати један важан услов. Вода треба да буде собне температуре, а не хладна, посебно ако постоји склоност ка опстипацији, што је случај  у око 80 одсто градског становништва“, рекла је она.

"Неки људи воле да додају сок од поморанџе или лимуна у чашу воде коју пију на празан стомак, али то се препоручује само онима који немају болести гастроинтестиналног тракта, позорила је нутрициониста.

"У присуству гастроинтестиналних болести, егзацербације, таква вода а посебно ако је хладна, може да изазове грчеве, бол у стомаку, може се чак развити панкреатитис", објаснила је Нурија Дијанова.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas