Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХИДРАТАЦИЈА

Шта се дешава у телу ако попијете ЧАШУ ВОДЕ чим УСТАНЕТЕ?

Постоје бројни здравствени бенефити ако дан започињете чашом воде

1640274562_glass-g5ee8f7e41_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Као што већ сви знамо, хидратација је кључна за правилно функционисање нашег тела, а испијање воде има и краткорочне и дугорочне бенефите по наше здравље.

У току дана стручњаци саветују да попијемо око две литре воде, а с овим ритуалом би требало почети одмах чим се пробудимо.

Иако, чим се пробудимо, углавном сви помислимо на кафу, а заправо би требало прво попити две чаше воде. 

Здравље коже

Вода помаже нашем тело да се брже ослободи токсина, а самим тим и наша кожа постаје здравија и сјајнија. Студије су показале да испијање воде ујутро побољшава циркулацију и утиче на стварање нових ћелија, док мањак воде у организму с друге стране утиче на појаву бора и дубљих проширених пора.

Вишак килограма

Поред тога што испијањем воде бивамо мање гладни и немамо „нападе глади“, испијање воде ујутро помаже телу да избаци токсине, а у исто време, покрећемо и рад црева.

Прочитајте још: Да ли хидратација утиче на КВАЛИТЕТ СНА?

Убрзавање метаболизма

Испијање воде на празан стомак убрзава метаболизам за 24%. А убрзавањем метаболизма наш дигестивни тракт брже вари храну. Исто тако, вода прочишћава црева, због чега ће органи лакше апсорбовати нутријенте из хране.

Здравија коса

Да ли сте знали да 25% тежине једне власи чини управо вода? А када смо дехидрирани, коса постаје крхка и танка. Још један разлог да испијамо воду одмах ујутру је здравија и јача коса.

Ублажавање горушице

Горушица може да узрокује повећање киселине у желуцу, као и рефлекс киселине у једњаку, а испијање воде ујутру враћа киселину у стомак. Исто тако, када дође време за доручак, нећете осетити симптоме горушице.

Здравље бубрега и бешике

Киселина може да утиче и на појаву камења у бубрегу. Самим тим, вода спречава ову појаву јер чисти бубреге. Исто тако, испијање воде помаже телу да избаци токсине који утичу на упалне процесе у бешици.

Јачи имуни систем

Вода на празан стомак балансира лимфни систем, а стабилан лимфни систем јача имуни систем.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas