Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Да ли хидратација утиче на КВАЛИТЕТ СНА?

Јесу ли испијање воде и бољи сан међусобно повезани?

1639490701_woman-gc34e7d21c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Као што знамо, хидратација је кључна за опште здравље. Вода помаже телу да правилно функционише, од раста ћелија до избацивања токсина и правилне пробаве.

Због тога не чуди чињеница да хидратација може да утиче и на квалитет сна.

Прочитајте још: Многи овде греше: Ево када треба попити ПРВУ ЧАШУ воде у току ДАНА

Испијање воде и бољи сан

Дехиратација и те како може да утиче на лош квалитет сна, сматрају стручњаци. Дехидратација доводи до грчења и спазма у мишићима, главобоље, жеђи у току ноћи, сувих уста, и слично.

Али у овом случају, у питању је мач са две оштрице. Наиме, уколико пијемо превише воде пред спавање, можемо имати испрекидан сан, због честог одласка у тоалет.

Ноћно знојење

Уколико патите од овог проблема, осигурајте да температура у спаваћој соби не буде превисока. Око 20 степени је сасвим довољно да се не знојите у току ноћи, и не дехидрирате.

Дисање на уста

Особе које спавају дишућу на уста, најчешће се буде у току ноћи жедни, и сувих уста. Пробајте да почнете да дишете на нос.

Кофеин

Конзумирање кофеина пре одласка на спавање такође утиче на сан. Наиме, кофеин је диуретик, па поред тога што има задатак да нас држи будним, због њега идемо чешће у тоалет. А самим тим можемо и да дехидрирамо.

Савет јесте да се довољно хидрирате у току дана, и да, пред одлазак на спавање не пијете воду минимум сат времена. Исто тако, идите редовно у тоалет пред спавање.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas