Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ослободите се бола у ЛЕЂИМА: Решите се бола на природан начин (ФОТО)

Све чешћи пролем који мучи многе

1655711781_pexels-photo-7298408.jpeg
Фото: Пеxелс
Oglas

Лумбаго, или бол у доњем делу леђа је објашњаван упалом иил оштећењем живаца. Такође, настаје комбинацијом психолошких болести, живчаном слабошћу и женском хистеријом. Лумбаго се дели по трајању у 3 групе. Код акутног бол траје мање од 6 недеља. Субхронични лумбаго показује симптоме 6 до 12 недеља, а хронични више од 12 недеља. Такође, према узроку може се поделити на механички, немеханички и рефлективни бол.

Данас је овај проблем све чешћи. У већини случајева лумбаго је изазван лошим начином живота. Наиме, гојазност, недовољна физичка активност и превише времена уз компјутер и телевизор доводе до непрекидног држања леђа у неправилном положају. Због чега мишићи постају све напетији и јавља се бол. 

Поред механичког проблема услед напрезања мишића, бол у леђима могу да изазову и старење, слабост леђних мишића и реуматолошке болести. У немеханичке факторе спадају и разне инфекције, тумори кичме, болести урогениталних органа и дегенерација диска између пршљена.

Прочитајте још: Завирите на гламурозно венчање Ане Дабовић и Илије Мустур: Младенци први плес заиграли уз емотивну баладу Рође Раичевића (ВИДЕО)

Природно решење против болова у кичми је Рицинусово уље. Ова врста уља делује антиинфламаторно и као аналгетик. Представља природни лек који је јефтин, а веома делотворан и има широку примену. Не само што уклања упалу, већ истовремено и убрзава опоравак. Благотворно делује на циркулацију. Чак се препоручује за третирање болести које су иначе отпорне на традиционалне терапије. Загрејте једну супену кашику рицинусовог уља и намажите болни део леђа. 

Проблем може решити и босиљак.  Листови босиљка у себи садрже важна уља, као што је еугенол, које је веома корисно код третирања бола у кичми. Једна од значајних особина босиљка је његово антиупално дејство. Његово деловање пореде са таблетама диклофенак. Међутим, код примене босиљка нема нуспојава као код медикамената. Изузетно је користан оболелима од артритиса. Две кашичице лишћа босиљка сипајте у шољу вреле воде. Оставите да све одстоји 10 минута.

Фото: Пинтерест

Купус, такође успешно лечи болове у кичми. Купус се деценијама цени као изузетно ефектан народни лек, а поготово кад се примењује споља. Пореде га са магнетом, јер ’’извлачи’’ болести из организма. Успешно лечи болове у кичми, али и у рукама и ногама. Веома брзо елиминише главобоље. Купус може да отклони чак и упалу плућа. Добро оперите неколико листова купуса. Тврде делове одстранити и лепо додатно истањите листове оклагијом.  Прво намажите маслиновим уљем болно место, па поређајте на њега листове купуса, који ће деловати као облога. Причврстите газом или ланеном крпом. Држати пре подне три сата, па поподне још три сата. Значи, укупно 6 сати дневно, сваки дан, наредних 6 дана. Након овог периода, направите паузу од месец дана, па поновите третман по потреби.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas