Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су јутарње наизглед здраве навике које могу ОШТЕТИТИ ВАШУ КОЖУ! Мењајте ове производе чешће

Ваша јутарња рутина неге коже може бити савршено прилагођена вашим потребама, али увек постоји шанса да правите неке грешке које стоје између вас и беспрекорног тена

1652801467_cream-g658c8b155_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Од једења истог доручка сваког јутра до наношења креме за сунчање само када сте напољу, постоје неки мање него очигледни узроци досадних избијања бубуљица, појаве флека или прераних бора.

Прочитајте још: Ова јела можете јести и у ВЕЧЕРЊИМ САТИМА, а да се НЕ УГОЈИТЕ: Чак су добра и за ваше здравље

Открили смо неке запањујуће и наизглед здраве навике које могу заправо штетити вашој кожи. Ево шта треба да промените у јутарњој рутини: 

1. Сваки дан једете овсене пахуљице за доручак

Чинија овсене каше за доручак је укусан и здрав начин да започнете дан. Али ако га једете свакодневно, можда ненамерно штетите свом телу и кожи. Када пречесто једете овсену кашу, ускраћујете свом телу друге есенцијалне хранљиве материје, што заузврат може довести до неухрањености и узроковати да ваша кожа постане сува и да вам се појаве љуспице. Битно је да будете умерени у свему и да убаците разноликост у ваш доручак, не морате се нужно одрећи овсене каше за стално!

2. Дуго се туширате

Дуго туширање све док не напуните купатило паром је одличан начин да се пробудите ујутру, посебно када је напољу хладно. Али навика да то радите свакодневно може да утиче неповољно по вашу кожу. Врућа вода оштећује заштитни слој коже који задржава преко потребну влагу, што доводи до убрзавања процеса старења . А ако перете лице под тушем да бисте уштедели мало времена у јутарњој журби, можда ћете оштетити капиларе на лицу јер топла вода изазива њихово ширење. Такође врућа вода доводи до суве и испуцале коже. 

3. Прво попијете кафу ујутру

Многи људи не могу да замисле своје јутро без шољице топле кафе, а осим што је укусна, кафа може бити од користи вашој кожи. Али ако је пијете сваки дан пре него што сте доручковали, можда ћете својој кожи нанети више штете него користи. Кафа је моћан диуретик , што значи да може довести до благе дехидрације. Ово ће заузврат отежати токсинима да изађу из вашег тела кроз вашу кожу и учинити је изложенијом превременим борама.

4. Крему за сунчање наносите само када је сунце напољу

Крема за сунчање помаже у заштити ваше коже када сте напољу током лета, али ако је користите чак и ако цео дан проведете у затвореном простору или је облачно време, можете спречити старење коже. Иако стакло које се користи у аутомобилима, кућама и канцеларијским прозорима блокира већину УВ зрака, оно и даље не штити вашу кожу од штетног УВ зрачења. Дакле, чак и ако радите у канцеларији цео дан и не проводите много времена на отвореном, ипак је боље да нанесете крему за сунчање како бисте помогли вашој кожи да дуже остане млађа.

5. Држите се исте јутарње рутине неге коже дуже времена

Када ујутру журите да изађете напоље, лакше је да узмете исто средство за чишћење и хидратантну крему за лице које сте користили претходне ноћи. Иако је куповина крема и маски које одговарају вашем типу коже згодна, употреба истих производа сваки дан не чини никакву услугу вашој кожи. Да би ваша кожа изгледала и осећала се најбоље, дерматолози препоручују да промените рутину неге коже у складу са годишњим добима и да пређете са пилинга за чишћење на блаже средство, како време постаје хладније.

6. Користите погрешно средство за прање лица

Ако сте икада приметили да вам лице изгледа масно када устанете из сна, за то заправо постоји научно објашњење. Ваше тело губи воду током ноћи, а као начин да спречи дехидрацију, почиње да производи више себума , због чега се будите са масним лицем. Али чак и ако не подносите масноћу и желите да вам лице изгледа мат, немојте користити средства за чишћење са оштрим формулама. Боље је да оперете лице млаком водом користећи нежно средство за чишћење и нанесете хидратантну крему пре него што се лице потпуно осуши. Заправо препорука је да не користите било каква средства уопште како би што дуже ваша кожа остала млада и лепа. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas