Oglas
· · Komentari: 0

Ova jela možete jesti i u VEČERNJIM SATIMA, a da se NE UGOJITE: Čak su dobra i za vaše zdravlje

Dobra vest je da su naučnici i lekari sugerisali da je korisno, pa čak i neophodno jesti uveče

1652713116_vegetable-skewer-gc68531639_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ali da biste izbegli težinu u stomaku, loš san i debljanje, važno je mudro odabrati proizvode za večeru. I naravno, ne zaboravite na razumne veličine porcija. Delimo sa vama listu proizvoda koji će vam doneti zdravstvene benefite, čak iako ih jedete noću.

Pročitajte još: Doručak koji će vam dati energiju: Započnite dan "bombom proteina"

Jela od jaja

Jaja su izvor proteina koji sadrže esencijalne aminokiseline i brzo daju osećaj sitosti. Najbolji izbor su jaja Benedikt ili jednostavno tvrdo kuvana jaja. Omleti i kajgana su takođe dobra opcija za večeru, ali samo ako ih spremate sa minimalnom količinom ulja.

Sir i grožđe

Mala porcija  sira ima samo oko 100 kalorija, ali će vam doneti mnogo zadovoljstva i koristi u vidu triptofana, proteina i kazeina. Posebno, kazein vam može pomoći da se osećate zadovoljnije i dobar je za zdravlje mišića ako ga uzimate pre spavanja. Nekoliko zrna grožđa, koje je uzgred bogato melatoninom , takođe će pomoći vašem snu.

Humus sa štapićima od povrća

Osnova ovog jela su leblebije . One su bogati vitaminom B6 koji su važni su za sintezu serotonina . Ako se odlučite za užinu do kasno u noć, najbolji dodatak ovom bogatom jelu su krastavac, tikvice ili štapići šargarepe. Humus je takođe bogatom proteinom, pa se svakako preporučuje, pogotovo za one koji ne jedu meso. 

Kukuruz 

Za kasnu noćnu užinu bolje je izabrati kuvani kukuruz umesto kukuruza iz konzerve. Ovaj proizvod može pomoći u uklanjanju viška holesterola iz tela. I zapamtite da ovoj užini ne bi trebalo da dodajete previše putera ili soli, jer onda stvarate kontra efekat. Kukuruz iz konzerve je pun šećera, te njega ne bi trebalo ni da uzimate u obzir. Samo čist kuvan kukuruz u vodi sa minimalno soli je zdrava i dobra večernja užina za vas. 

Riba

Za kasnovečernje večere, bolje je da se odlučite za masnu ribu. Na primer, možete odabrati bakalar ili iverak bogat hranljivim sastojcima — omega-3 masne kiseline koje se nalaze u njemu poznate su po svojoj sposobnosti da razgrađuju masti. Proteini u ribi su takođe dobri za metabolizam. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas