· · Коментари: 0
савети

Пет брзих и једноставних трикова који вам могу помоћи да снизите шећер у крви: Можете одмах да их примените

Ако се борите да одржите дозвољен ниво шечера у крви, ови савети могу бити јако корисни

1648917937_satellite-express-g475ed305c_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Ко још не воли слаткише? Колико год укусни и неодољиви били, десерти и чоколадице пуне су шећера. У већим количинама, шећер може изазвати озбиљне проблеме. Посебно код оних особа које болују од дијабетеса или инсулинске резистенције.

Када се ођедном повећа шећер у крви, то може изазвати главобоље, проблеме са концентрацијом, неконтролисани жеђ и још много тога. Неконтролисан унос слаткиша може повећати ризик од настанка  обољења попут срчаног и можданог удара, гојазности, деменције итд.

Прочитајте још: Ове намирнице спречавају НАСТАНАК БОРА, а међу њима су и оне НАЈЈЕФТИНИЈЕ

Постоји пар трикова којим се можете послужити уколико приметите да сте унели превише шећера. Наравно, уз консултације са својим лекаром.

1. Конзумирање чија семенки

Уколико почнете са практиковањем убацивања кашике чија семенки у овсену кашу, смути или јогурт можете знатно помоћи регулацији нивоа глукозе у крви. У новој студији спроведеној у Канади дошло се до закључка да је конзумирање ових семенки довело до пада нивоа шећера у крви после одређеног временског периода. Тајна чија семенки лежи у савршеном односу масти и влакана. Како су неутралног укуса, можете их убацити и у салату или печено поврће.

2. Чаша црног вина

Препоручљиво је испијање једне чаше дневног црног вина. Али, ако планирате да практикујете ову навику, морате консултовати свог лекара, посебно ако већ имате дијагнозу да болујете од дијабетеса!

3. Гледајте зеленило

Постоје мишљења да је потребно издвојити 20 минута дневно гледајући у природу или у каталоге који приказују разне зелене површине. Свака активност у природи повећаће шансе за опуштање и смирење. Ово је изузетно битно како бисте смањили ниво стреса. Стрес често доводи до повећања нивоа глукозе у крви.

Прочитајте још: 4 МАГИЧНЕ воћке које ће решити проблеме са ПРОБАВОМ

4. Имитација ветрењаче

Према студији коју је спровео Јоурнал оф Нурсинг Ресеарцх требало би да раширите руке и замахујете 5 минута на сваких пола сата. Зашто? Зато што покретни мишићи у рукама могу активирати гене који  побољшавају сагоревање шећера у крви.

5. Купка

Истраживања спроведена у Великој Британији показала су да ако завршите дан 20-минутном топлом купком можете смањити ризик од наглог повећања шећера у крви за 45%.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.