Oglas
· · Komentari: 0
saveti

Pet brzih i jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da snizite šećer u krvi: Možete odmah da ih primenite

Ako se borite da održite dozvoljen nivo šečera u krvi, ovi saveti mogu biti jako korisni

1648917937_satellite-express-g475ed305c_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ko još ne voli slatkiše? Koliko god ukusni i neodoljivi bili, deserti i čokoladice pune su šećera. U većim količinama, šećer može izazvati ozbiljne probleme. Posebno kod onih osoba koje boluju od dijabetesa ili insulinske rezistencije.

Kada se ođednom poveća šećer u krvi, to može izazvati glavobolje, probleme sa koncentracijom, nekontrolisani žeđ i još mnogo toga. Nekontrolisan unos slatkiša može povećati rizik od nastanka  oboljenja poput srčanog i moždanog udara, gojaznosti, demencije itd.

Pročitajte još: Ove namirnice sprečavaju NASTANAK BORA, a među njima su i one NAJJEFTINIJE

Postoji par trikova kojim se možete poslužiti ukoliko primetite da ste uneli previše šećera. Naravno, uz konsultacije sa svojim lekarom.

1. Konzumiranje čija semenki

Ukoliko počnete sa praktikovanjem ubacivanja kašike čija semenki u ovsenu kašu, smuti ili jogurt možete znatno pomoći regulaciji nivoa glukoze u krvi. U novoj studiji sprovedenoj u Kanadi došlo se do zaključka da je konzumiranje ovih semenki dovelo do pada nivoa šećera u krvi posle određenog vremenskog perioda. Tajna čija semenki leži u savršenom odnosu masti i vlakana. Kako su neutralnog ukusa, možete ih ubaciti i u salatu ili pečeno povrće.

2. Čaša crnog vina

Preporučljivo je ispijanje jedne čaše dnevnog crnog vina. Ali, ako planirate da praktikujete ovu naviku, morate konsultovati svog lekara, posebno ako već imate dijagnozu da bolujete od dijabetesa!

3. Gledajte zelenilo

Postoje mišljenja da je potrebno izdvojiti 20 minuta dnevno gledajući u prirodu ili u kataloge koji prikazuju razne zelene površine. Svaka aktivnost u prirodi povećaće šanse za opuštanje i smirenje. Ovo je izuzetno bitno kako biste smanjili nivo stresa. Stres često dovodi do povećanja nivoa glukoze u krvi.

Pročitajte još: 4 MAGIČNE voćke koje će rešiti probleme sa PROBAVOM

4. Imitacija vetrenjače

Prema studiji koju je sproveo Journal of Nursing Research trebalo bi da raširite ruke i zamahujete 5 minuta na svakih pola sata. Zašto? Zato što pokretni mišići u rukama mogu aktivirati gene koji  poboljšavaju sagorevanje šećera u krvi.

5. Kupka

Istraživanja sprovedena u Velikoj Britaniji pokazala su da ako završite dan 20-minutnom toplom kupkom možete smanjiti rizik od naglog povećanja šećera u krvi za 45%.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas