Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Предмет који на себи носимо свакодневно легло је БАКТЕРИЈА, а ево како да га правилно очистите

Битно је свакодневно чишћење.

1608711916_Depositphotos_85752020_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако носите наочере за очи, вероватно знате колико је иритантно када су оне замазе и пуне нечистоће.

Осим што може бити иритирајуће, ово може изазвати и напрезање очију и главобољу. Штавише, вероватније је да ће се бактерије множити на наочарима које нису чишћене неко врмеме. 

Прочитајте још: ДАЈЕ ВИШЕ ЕНЕРГИЈЕ И ОД КАФЕ: Јутарња рутина од 90 секунди

Према др Џоатану Волфеу, офтамологу из Њујорка, брзо чишћење наочара требало би да буде део ваше свакодневне рутине. 

- Ово зависи од вашег занимања, личне хигијене и толеранције на замућење, али препоручио бих да свако ко носи наочаре, свакодневно очисти стакла, а оквире једном недељо - награшава доктор.

Прочитајте још: КАКО САМ ПОБЕДИО ГОЈАЗНОСТ? Бојан је смршао 30 кг, а нама открива ТАЈНУ свог успеха

Студија из 2018. године потврдила је да на нашим наочарима могу да се размножавају опасне бактерије, укључујући бактерије које проузрокују стафилокочне инфекције. Утвђено је да су јастучићи за нош и уши на наочарима најконтаминиранија подручја наочара. 

Стакла за очи су кључ за посматрање света у оштром, јасном фокусу. Према др Волфеу, рутина чишћења сочива не мора да буде компликована када једно то усавршите:

Прочитајте још: Решите се запушених синуса уз помоћ неколико златних савета

- Ако вам треба више од 20 секунди да очистите стакла, вероватно да претерујете у томе - каже др.

Треба вам:  Крпа од микровлакана - најсигурнији, најефикаснији алат којим можете да очистите наочаре без размазивања или гребања, раствор за чишћење - најбољи је спреј направљен за наочаре који наводи да је безбедан за поликарбонатна сочива и премазе сочива, али можете да користите и сапун за суђе без лосиона.

Фото: Депозит

Упутства:

  • Оперите руке добро како не бисте пренели клице из руку у наочаре.
  • Прођите топлом водом преко наочара да бисте се ослободили прашине или других ствари које би могле огребати сочива. Користите дестиловану воду уместо воде из славине ако у вашем подручју има тврде воде.
  • Обришите наочаре крпом од микровлакана.
  • Попрскајте наочаре са обе стране раствором за чишћење. Ако користите сапун, ставите по једну кап на обе стране сочива и нежно га протрљајте преко површине сочива. Исперите ако користите сапун.
  • Осушите наочаре отресувши вишак капљица воде. Ако желите да избегнете трагове и водене жигове, употребите гасни прах (конзервирани ваздух) да бисте их осушили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas