· · Komentari: 0
TRIK

DAJE VIŠE ENERGIJE I OD KAFE: Jutarnja rutina od 90 sekundi

Jednostavan trik.

1608627233_Depositphotos_194987334_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ako svako jutro vodite borbu s buđenjem i bez kuvanja i ispijanja kafe ne možete da zamislite početak dana, ovaj jednostavni trik je prava stvar za vas. Podići će vam energiju i to za samo 90 sekundi.

Ova metoda će dobro doći svima onima koji se svako jutro tuširaju, a i dalje ne mogu u potpunosti da se razbude dok ne konzumiraju kofein.

Pročitajte još: Dajte sebi oduška - Ovo su vrste ODMORA koje treba svi da primenjujemo!

Iako nema ništa lepše od vrućeg tuša, ujutru to ipak nije najbolja ideja. Naime, tuširanje toplom vodom ponovno će vas učiniti pospanima, jer kada izađete iz kupatila i osetite hladniji vazduh na koži, drastični pad temperature uzrokuje mirno stanje uma.

Umesto toga, da biste se što pre i bolje razbudili potrebno je da se 30 sekundi polivate hladnom vodom, zatim 30 sekundi vrućom vodom, pa ponovno 30 sekundi hladnom vodom.

Pročitajte još: Evo zbog čega žeđ nikako ne smete da ignorišete

Foto: Depozit

Možda vam se ne čini kao najugodniji trik, ali vrlo dobro funkcioniše jer otvara kapilare i pojačava cirkulaciju i tako stimuliše um i telo.

Čak se i slavna Viktorija Bekam zaklinje u veliku uspešnost ovog jednostavnog postupka, koji osim jačanja energije ima i antidepresivni efekt tako što šalje visoke nivoe električnih impulsa u mozak.

Pročitajte još: Savet stručnjaka: Nošenje GRUDNJAKA tokom spavanja je dozvoljno u ovim slučajevima!

Takođe, ova metoda pomaže pri smanjenju stresa jer povećava toleranciju, jača imunološki sistem tako što stvara više belih krvnih zrnaca i pomaže pri efikasnije sagorevanju masnoća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.