Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Реченице које вам могу помоћи у борби против АНКСИОЗНОСТИ: Ако почињете да губите контролу покушајте са овом методом

Повратите свој унутрашњи мир

1661503960_Foto-Pexels.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Анксиозност је најчешћи проблем менталног здравља у савременом свету. Многи људи доживљавају анксиозност у некој фази свог живота, док се неки са нападима панике и другим симптомима анксиозности суочавају свакодневно. На површинском нивоу, анксиозност може изгледати безопасно. Међутим, ако је не контролишете, може појачати стрес и напетост, што може озбиљно утицати на ваше опште благостање.

Када се појаве први знакови анксиозности, важно је да се консултујете са стручњаком за мнетално здравље, психологом и психотерапутом. Никада немојте игнорисати симптоме, неопходно је да бринете о свом менталном здрављу, то је предуслов за срећан и квалитетан живот.

Код анксиозности најчешће су присутне негативне мисли и осећај страха, а како бисте ублажили симптоме, можете користити и позитивне афирмације. Позитивне афирмације су мантре или фразе које особа понавља себи да би подстакала позитивне мисли, мотивисала себе и подсетила се чему тежи.

Прочитајте још: Стално се осећате УМОРНО? Ово су четири могућа разлога

Важно је да буду дефинисане у садашњем времену, како бисте их освестили сада и овде, да буду прецизно и јасно формулисане. Доносимо ам неколико афирмација које могу помоћи код анксиозности:

Безбедан сам, спокојна и ништа ми не прети.
Одлучујем да увек позитивно реагујем на све ситуације.
Моја прошла искуства не могу ме спречити да успем у будућности
Док се опуштам и успоравам дисање, анксиозност ме напушта.
Не постоји препрека коју не могу да савладам.
Са сваким ваздухом који издахнем, ослобађам се напетости.
Сваким даном се осећам све опуштеније и смиреније.
Тренутно сам добро јер живот жели најбоље за мене.
Волим свој живот; Ја имам контролу.
Ја сам јединствена. Ја сам вољена. Ја сам важна.

Седите у удобан положај, пустите умирујућу музику, радите вежбе дисања и понављајте ове афирмације. Могу вам помоћи да се умирите, ублажите напетост и подстакнете унутрашњи мир.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas