Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Сок, "гола кафа" или немасни јогурт - шта је ту ПОГРЕШНО? Неке намирнице ујутру треба избегавати

Инстант овсена каша је најгори доручак који можете себи да приредите. Тачније, само је "гола кафа" гора!

1611671459_breakfast-4234067_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Суве пахуљице

Житарице за доручак често садрже пуно угљених хидрата и шећера. Као резултат, оне могу довести до скока шећера у крви који могу проузроковати драматичне промене у расположењу. За љубитеље пахуљица постоји излаз! Само проверите састојке и побрините се да доручак садржи влакна.

Прочитајте још: Болест ГУРМАНА: Морате да ослабите, а не смете да ГЛАДУЈЕТЕ? Ево ДИЈЕТЕ за вас!

Шоља кафе
Веома популаран избор за оне који се ујутро не пробуде гладни. Кофеин ће вам сигурно дати енергију за одређено време, али неће заситити. Додавањем шећера и цимета додајете калорије, али не уносите протеине или влакна.

Протеинске плочице

Ове плочице често садрже много више шећера него протеина. Важан однос који треба имати на уму када следећи пут погледате састав: 5 према 5 (односно 5 грама шећера на 5 грама протеина).

Јогурт без масти не даје довољно енергије.

Јогурт са ниским садржајем масти

Јогурт са смањеном масноћом ујутро је премало да би вашем телу дао довољно енергије. Нутриционисти препоручују конзумирање од 250 до 400 калорија ујутру. У јогурт додајте мало овсене каше и свежег воћа.

Чаша сока

Чаша сока никако није потпун доручак, поготово ако сте га купили у продавници - то је чисти шећер и угљени хидрати. Штавише, осећај глади вас неће напустити.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Јача имунитет и топи килограме: Пре спавања обавезно попијте овај напитак

Инстант овсена каша
Прелити врелом водом и оставити пет минута? Звучи сјајно, али није корисно. Састав инстант овсене каше приближно је исти као и било којим другим житарицама (премало влакана!).

Хлеб и маслац

Ово је добра идеја за доручак, али послужиће само као допуна тежем оброку (попут омлета). Такође, хлеб који тостирате треба да садржи цела зрна и маслац довољно протеина.

Недостатак доручка

Нутриционисти кажу да је ујутру боље јести и макар мало него ништа. Ако ујутро не осећате глад, онда обратите пажњу на то шта једете током дана. То је можда зато што једете превише тешке хране пре спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas