Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта значи ако нас БОЛИ КОЖА ГЛАВЕ? Дневне навике утичу на овај проблем

Бол коже главе може да буде узрокован различитим факторима, од начина на који везујемо косу до бирања производа за негу

1650893951_morning-1369446_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Косу негујемо уз разне производе, попут шампона, балзама и маски за косу како би била здрава и лепршава. Међутим, већина ових производа третира само косу, а не и корен. Ако желите да вам коса коса изгледа најбоље, важан је и корен, одакле она расте.

Здравље власишта дефинитивно утиче на здравље косе. Када је кожа главе здрава, она даје вашој коси здраву основу за раст.

Прочитајте још: Психолог за Магазин открива: За здравље психе - ослушкујте тело!

Бол коже главе

Многи фактори могу да допринесу болу темена, јер проблем може да буде спољашњи или унутрашњи, а ваша кожа главе може да постане осетљива на додир. Ако сте осетили бол или свраб власишта за то може да буде одговоран неки од следећих разлога:

Нагомилавање производа изазива иритацију

Превише наслага на кожи главе је чест узрок болова и иритације власишта. Главни узрок накупљања обично је од производа које користите. Ако предуго не перете косу, она акумулира производе, прљавштину и уље током времена што може да изазове упалу власишта и општи бол и нелагодност.

Уске фризуре могу да повреде кожу главе

Високи, коњски реп изгеда лепо, али не чини никакву услугу вашој коси или темену! Било која врста уске фризуре може да изазове затезни стрес. Затезни стрес се односи на врсту оштећења која настаје када стално повлачите фоликуле косе тако што косу носите превише чврсто. То не значи да никада не можете да носите те фризуре, али боље је дати коси времена да "дише" између.

Прочитајте још: ЧУПКАШ КОЖУ НА ЛИЦУ, НОГАМА ИЛИ РУКАМА? Три практична савета да прекинете са ружном навиком

Уређаји за косу

Уређаји за косу који шире топлоту су увек добро дошли за њено брзо стилизовање. Наношење директне топлоте на косу може да оштети њен спољашњи слој. Када сушите косу феном, сушите и кожу главе. Суво власиште може да развије перут, да буде надражено и сврби. Да бисте избегли ова негативна дејства трудите се да их ређе користите и на нижим температурама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas