Oglas
· · Komentari: 0

Šta znači ako nas BOLI KOŽA GLAVE? Dnevne navike utiču na ovaj problem

Bol kože glave može da bude uzrokovan različitim faktorima, od načina na koji vezujemo kosu do biranja proizvoda za negu

1650893951_morning-1369446_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kosu negujemo uz razne proizvode, poput šampona, balzama i maski za kosu kako bi bila zdrava i lepršava. Međutim, većina ovih proizvoda tretira samo kosu, a ne i koren. Ako želite da vam kosa kosa izgleda najbolje, važan je i koren, odakle ona raste.

Zdravlje vlasišta definitivno utiče na zdravlje kose. Kada je koža glave zdrava, ona daje vašoj kosi zdravu osnovu za rast.

Pročitajte još: Psiholog za Magazin otkriva: Za zdravlje psihe - osluškujte telo!

Bol kože glave

Mnogi faktori mogu da doprinesu bolu temena, jer problem može da bude spoljašnji ili unutrašnji, a vaša koža glave može da postane osetljiva na dodir. Ako ste osetili bol ili svrab vlasišta za to može da bude odgovoran neki od sledećih razloga:

Nagomilavanje proizvoda izaziva iritaciju

Previše naslaga na koži glave je čest uzrok bolova i iritacije vlasišta. Glavni uzrok nakupljanja obično je od proizvoda koje koristite. Ako predugo ne perete kosu, ona akumulira proizvode, prljavštinu i ulje tokom vremena što može da izazove upalu vlasišta i opšti bol i nelagodnost.

Uske frizure mogu da povrede kožu glave

Visoki, konjski rep izgeda lepo, ali ne čini nikakvu uslugu vašoj kosi ili temenu! Bilo koja vrsta uske frizure može da izazove zatezni stres. Zatezni stres se odnosi na vrstu oštećenja koja nastaje kada stalno povlačite folikule kose tako što kosu nosite previše čvrsto. To ne znači da nikada ne možete da nosite te frizure, ali bolje je dati kosi vremena da "diše" između.

Pročitajte još: ČUPKAŠ KOŽU NA LICU, NOGAMA ILI RUKAMA? Tri praktična saveta da prekinete sa ružnom navikom

Uređaji za kosu

Uređaji za kosu koji šire toplotu su uvek dobro došli za njeno brzo stilizovanje. Nanošenje direktne toplote na kosu može da ošteti njen spoljašnji sloj. Kada sušite kosu fenom, sušite i kožu glave. Suvo vlasište može da razvije perut, da bude nadraženo i svrbi. Da biste izbegli ova negativna dejstva trudite se da ih ređe koristite i na nižim temperaturama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas