Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Све време смо ПОГРЕШНО ВЕЗИВАЛИ ПЕРТЛЕ – постоји ШЕСТ различитих начина у зависности од вашег ТИПА СТОПАЛА (ФОТО)

ВЕЗИВАЊЕ пертли је део наше свакодневне рутине, али да ли сте се икада запитали да ли користите праву технику за ваш тип стопала

1647764614_shoelace-g85462aab9_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У недавном интервјуу, британски подијатар Тони Гавин, открио је шест различитих метода – па коју би требало да користите?

Равна стопала

Тони напомиње да је приликом везивања ципела за равно стопало (стопало са веома ниским или без свода стопала) важно гледати како бисте спречили било какве симптоме као што је бол у своду стопала.

„Поред ципела које подржавају и добро пристају, испробајте ову технику везивања“, саветује стручњак.

Прочитајте још: 6 НАЧИНА ДА СЕ ОЧИСТИТЕ КАДА НЕМА ВОДЕ: Уље каранфилића ћете сигурно желети да имате при руци

Он даље објашњава како треба да почнете да везујете од најнижих ушица користећи технику унакрсног. Затим, уместо да пертлате до краја, провуците само кроз сваку другу ушицу. На крају, наставите док не дођете до горњих ушица, а затим завежите ципелу - и воила!

Бол

Сви смо патили од болова у ножним прстима, било да је то због неприкладних ципела или специфичног стања стопала.

„Овај метод везивања пружа прстима више простора“, каже Тони.

„За почетак, завежите пертлу од великог прста до горње ушице на супротној страни. Затим провуците другу страну пертле на сваком дну дијагонално и на врху паралелно са сваком рупом. На крају, завежите ципелу као и обично."

Широк предњи део стопала

„Обично са широким предњим делом стопала циљ је да се створи више простора за предњи део стопала и за прсте како би вам било удобније“, примећује подијатар.

Он наставља да објашњава како почињете провлачењем пертле само са стране. Затим, од средине стопала навише, почните да везујете крстом. За крај, завежите ципелу као и обично.

Фото: Осго Хеалтхцаре

Широко стопало

Према Тонијевим речима, ако имате широка стопала, овај стил везивања ће олабавити ципелу и дати стопалу више простора, чиме ће вам бити удобније.

Он додаје: „Овај стил везивања може помоћи да се олабави цела ципела како би ваша стопала добила више простора и удобности.

Нудећи најбољу технику, почиње тако што каже да пертлате ципелу укрштено. Затим провуците ципелу унакрст у сваку другу ушицу, пре него што завежете ципелу као и обично.

Уско стопало

Педијатар примећује како ће ова техника затегнути вашу ципелу много више од било које друге технике и одлична је за оне са уским стопалом.

„Почните тако што ћете ципеле везати укрштеним путем“, каже Тони. „Затим прескочите ушицу и провуците пертле на укрштени начин. Наставите са уобичајеним укрштеним типом и завежите ципелу."

Натечена стопала

Стручњак објашњава како стопала могу да отекну из више разлога и чини да се вас ноге боле због неудобних и тесних ципела.

„Равномерном дистрибуцијом пертле учиниће ципелу удобнијом и помоћи да се ослободи било каквог притиска који ципела може да изазове“, наставља он.

„Вежите пертле паралелно без стандардног укрштеног. Провуците пертле испод сваке друге ушице. На крају, завежите ципелу као и обично."

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas