Oglas
· · Komentari: 0

Sve vreme smo POGREŠNO VEZIVALI PERTLE – postoji ŠEST različitih načina u zavisnosti od vašeg TIPA STOPALA (FOTO)

VEZIVANJE pertli je deo naše svakodnevne rutine, ali da li ste se ikada zapitali da li koristite pravu tehniku za vaš tip stopala

1647764614_shoelace-g85462aab9_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

U nedavnom intervjuu, britanski podijatar Toni Gavin, otkrio je šest različitih metoda – pa koju bi trebalo da koristite?

Ravna stopala

Toni napominje da je prilikom vezivanja cipela za ravno stopalo (stopalo sa veoma niskim ili bez svoda stopala) važno gledati kako biste sprečili bilo kakve simptome kao što je bol u svodu stopala.

„Pored cipela koje podržavaju i dobro pristaju, isprobajte ovu tehniku vezivanja“, savetuje stručnjak.

Pročitajte još: 6 NAČINA DA SE OČISTITE KADA NEMA VODE: Ulje karanfilića ćete sigurno želeti da imate pri ruci

On dalje objašnjava kako treba da počnete da vezujete od najnižih ušica koristeći tehniku unakrsnog. Zatim, umesto da pertlate do kraja, provucite samo kroz svaku drugu ušicu. Na kraju, nastavite dok ne dođete do gornjih ušica, a zatim zavežite cipelu - i voila!

Bol

Svi smo patili od bolova u nožnim prstima, bilo da je to zbog neprikladnih cipela ili specifičnog stanja stopala.

„Ovaj metod vezivanja pruža prstima više prostora“, kaže Toni.

„Za početak, zavežite pertlu od velikog prsta do gornje ušice na suprotnoj strani. Zatim provucite drugu stranu pertle na svakom dnu dijagonalno i na vrhu paralelno sa svakom rupom. Na kraju, zavežite cipelu kao i obično."

Širok prednji deo stopala

„Obično sa širokim prednjim delom stopala cilj je da se stvori više prostora za prednji deo stopala i za prste kako bi vam bilo udobnije“, primećuje podijatar.

On nastavlja da objašnjava kako počinjete provlačenjem pertle samo sa strane. Zatim, od sredine stopala naviše, počnite da vezujete krstom. Za kraj, zavežite cipelu kao i obično.

Foto: Osgo Healthcare

Široko stopalo

Prema Tonijevim rečima, ako imate široka stopala, ovaj stil vezivanja će olabaviti cipelu i dati stopalu više prostora, čime će vam biti udobnije.

On dodaje: „Ovaj stil vezivanja može pomoći da se olabavi cela cipela kako bi vaša stopala dobila više prostora i udobnosti.

Nudeći najbolju tehniku, počinje tako što kaže da pertlate cipelu ukršteno. Zatim provucite cipelu unakrst u svaku drugu ušicu, pre nego što zavežete cipelu kao i obično.

Usko stopalo

Pedijatar primećuje kako će ova tehnika zategnuti vašu cipelu mnogo više od bilo koje druge tehnike i odlična je za one sa uskim stopalom.

„Počnite tako što ćete cipele vezati ukrštenim putem“, kaže Toni. „Zatim preskočite ušicu i provucite pertle na ukršteni način. Nastavite sa uobičajenim ukrštenim tipom i zavežite cipelu."

Natečena stopala

Stručnjak objašnjava kako stopala mogu da oteknu iz više razloga i čini da se vas noge bole zbog neudobnih i tesnih cipela.

„Ravnomernom distribucijom pertle učiniće cipelu udobnijom i pomoći da se oslobodi bilo kakvog pritiska koji cipela može da izazove“, nastavlja on.

„Vežite pertle paralelno bez standardnog ukrštenog. Provucite pertle ispod svake druge ušice. Na kraju, zavežite cipelu kao i obično."

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas