Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три најбољих начина да зауставите прехладу пре него што се деси: Ево шта је најважније

Почела је сезона прехлада

1697281150_shutterstock_1517930735.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Не постоји трик који би вас могао одржати даље од прехладе, али постоје кораци које можете предузети да смањите ризик.

- Прехладе су вируси горњих дисајних путева који се шире капљицама које настају када неко кашље или кија - рекла је др Делана Вордлоу, лекар породичне медицине у Темпле Хеалтх у Филаделфији, пише Хуфф Пост.

- Људи је могу добити тако што ц́е доц́и у контакт са другима који су болесни или додирнути контаминиране површине и ставити руке на лице - рекао је Вардлоу.

Ево шта можете да урадите да бисте спречили развој прехладе:

Перите руке

После пандемије, подразумева се да је прање руку важан начин да се заштитите од било каквог вируса.

Вируси се шире додиром (од особе до особе или особе која додирује ... објекте који могу носити инфекцију на својим површинама), као и капљицама које се преносе кијањем, кашљем или другим блиским контактом. Ово чини прање руку важним кораком у спречавању инфекције. Правилно прање руку се састоји од прања руку сапуном и водом у трајању од 20 секунди.

Дезинфикујте површине које су осетљиве на додир

Области као што су кваке на вратима, мобилни телефони и прекидачи за светло могу постати контаминирани капљицама вируса прехладе ако их додирне неко ко је болестан. Деконтаминација површина са високим додиром у заједничким просторима такође може бити од помоц́и.

Спавајте довољно и практикујте друге паметне навике

- Желимо да охрабримо људе да практикују здраве навике... водец́и рачуна да имамо адекватан сан, да будемо сигурни да имамо одговарајуц́у исхрану, да се побринемо да лечимо своја хронична медицинска стања - објаснио је Вардлоу.

Када сте генерално у здравијем стању, ризик од прехладе се смањује. Поред тога, основна брига о себи као што је спавање, вежбање и исхрана може помоц́и да ваш имуни систем буде у најбољем стању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas