Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три суплемента која "ХРАНЕ КРВ": Ојачајте циркулацију уз помоћ ОВИХ намирница

Циркулациони систем тела је одговоран за циркулацију кисеоника и хранљивих материја кроз тело. Када неко има компромитован проток крви, резултат може бити пецкање, утрнулост или бол у екстремитетима, као и бол и грчеви

1655127360_health-g4cec6f54e_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Смањен проток крви је обично узрокован основним здравственим стањем. У многим случајевима, угрожено здравље срца утиче на то колико добро функционише систем циркулације особе. На срећу, проток крви и здравље срца могу се побољшати уз помоћ неких једноставних додатака.

1. Упознајте Б породицу

Група витамина Б се састоји од 8 хранљивих материја. Ови витамини су неопходни за формирање црвених крвних зрнаца, борбу против инфекција, па чак и неуролошко здравље. Један од њих, посебно витамин Б3, може помоћи људима да побољшају циркулацију крви.

Прочитајте још: Три нуспојаве које нисте очекивали: Уколико сваки дан једете ЛУБЕНИЦУ, можете направити ХАОС у телу

Такође познат под именом ниацин, Б3 смањује упале и лош холестерол. Витамин је такође важан за повећање функције крвних судова. Зелено лиснато поврће као што су кељ и спанаћ су добри извори хранљивих материја витамина Б. У неким случајевима, људи могу имати користи од додатка витамина Б3.

2. Пумпајте гвожђе

Да ли је пумпање гвожђа добро за проток крви? Овај савет може бити од помоћи за циркулацију у оба смисла те фразе. Вежбање и дизање тегова су корисни за повећан проток крви. Поред тога, неки људи могу имати користи од додатка гвожђа.

Гвожђе помаже у производњи хемоглобина, који преноси кисеоник у крви. Гвожђе је такође витално у стварању везивног ткива, укључујући и она у крвним судовима који контролишу крвни притисак. Црвено месо и лиснато зелено поврће садрже велике количине гвожђа. 

Фото: Пиксабеј

Међутим, неки људи који су вегетаријанци или који се држе подаље од црвеног меса могу се одлучити за суплементацију гвожђа уместо промена у исхрани.

3. Добре масти

Омега-3 масне киселине су један од најпопуларнијих суплемената за здравље срца. Студије су откриле да пацијенти који конзумирају масну рибу или рибље уље неколико пута недељно могу имати преко 30% смањене шансе да добију срчане болести. Показало се да омега-3 смањују атеросклерозу и упалу.

Прочитајте још: Здрав начин да започнете јутро: ЧЕТИРИ напитка која РАЗБУЂУЈУ боље од кафе и чаја (РЕЦЕПТИ)

Сви ови фактори могу побољшати циркулацију крви. Најбољи извори омега-3 масних киселина су масне рибе попут лососа, скуше и инћуна. Вегетаријанци или вегани се могу борити да унесу довољно омега-3 само из исхране. У овим случајевима може се препоручити додатак.

Идентификујте основне услове

Лоша циркулација крви је обично симптом основног проблема. Свако ко има знаке компромитоване циркулације треба да потражи лечење како би се утврдило шта узрокује стање. Разговарајте са здравственим радницима или фармацеутом да бисте сазнали више о побољшању протока крви ио томе који су суплементи за здравље срца најбољи.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas