Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вечити проблем

У сусрет лету: ПОД ХИТНО избаците ове намирнице из исхране за што РАВНИЈИ СТОМАК!

Ко не сања да има савршен раван стомак? Сало са стомака је најтежа ствар за скидање, чак и за оне који проводе сате знојећи се у теретани

1652807300_belly-gddc687a70_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Такође, абдоминална гојазност је повезана са Алцхајмеровом болешћу и другим метаболичким и васкуларним болестима. Праћење праве рутине вежбања, правилне исхране и здравог начина живота помоћи ће вам да постигнете стомак из снова.

Прочитајте још: Намирнице које умирују желудац: Могу смањити надутост, тегобе горушице и регулисати киселину

Ове ствари избаците што пре како би на лето имали раван и спласнут стомак без надутости. 

Махунарке

Махунарке су хранљиве, али су богате и угљеним хидратима. Дакле, иако их можете јести због протеина, да бисте добили раван стомак, мудро је да их искључите из исхране пред лето. Могуће је да и изазивају надутост код неких људи, те ће ваш стомак изгледати знатно веће. 

Јогурт

Једна шоља пуномасног јогурта садржи скоро 170 калорија, једна шоља јогурта без масти је 120 калорија. Дакле, јогурт треба дефинитивно ограничити пред лето. То важи за обичан јогурт, а што се тиче вочних јогурта њих би требало потпуно да избаците из употребе јер су пуни шећера и директно се лепе за ваш стомак. 

Газирана пића

Наравно, као и увек за сваку здраву исхрану саветује се избацивање газираних пића. Једна мала конзерва било ког газираног сока садржи 140 калорија, док веће могу чак да садрже и дупло више. Такође поред тога што су пуне шећера и калорија, газирана пића стварају надутост, тако да стомак може да вам изгледа знатно веће него што стварно јесте. 

Прерађено бело и пшенично брашно

Истраживања показују да је конзумација прерађеног белог брашна међу водећим узроцима гојазности. Прерађено бело брашно обично садржи мало или нимало хранљивих материја, нема влакана, а једна шоља садржи 455 калорија. Као алтернативу, конзумирајте 100% брашно од целог зрна. 

Шећер

Стигли смо и до највећег кривца за све врсте гојазности, па чак и болести, а то је оно што највише волимо - шећер. Слатко за ваше непце, али не тако слатко за ваш равни стомак. Прекомерна конзумација шећера је водећи узрок гојазности и дијабетеса. Једна шоља белог шећера садржи 773 калорије. Уколико желите раван стомак, јасно вам је шта је прво на листи за избацивање из исхране пред лето! 

Мајонез

Мајонез има најмање чак 80% масти. Поред тога, куповни мајонези су пуни шећера и разних адитива који нису добри за ваше здравље, али ни за вашу линију. Уколико обожавате мајонез и не можете без њега, направите домаћи мајонез са индијским орахом, како бисте били сигурни да то што уносите у ваш стомак неће бити нездраво и неће вас угојити. 

Кромпир

Кромпир је хранљив и укусан, али је и веома калоричан. Један кромпир средње величине садржи око 163 калорије. Ако тежите да добијете савршен раван стомак, само запамтите да га једете умерено! Трудите се да не једете пржени кромпир, већ искључиво печен или куван, без масти јер маст се задржава на вашем стомаку. 

Сушено воће

Суво воће садржи много калорија без воде која иначе чини свеже воће пуним. Осим што имају више калорија по граму у поређењу са свежим воћем, оно је такође често обложено шећером који још више повећава њихов калоријски садржај. Уместо сувог воћа, посегните увек за свежим воћем како би одржали своју линију. 

Енергетске плочице

Већина енергетских плочица је пуна калорија које ће, ако тежите да имате савршен раван стомак, поништити сав напоран рад који сте уложили у теретани. Јесу практичне и брзо нас засите, али су такође пуне шећера или вештачких заслађивача. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas