Oglas
· · Komentari: 0
večiti problem

U susret letu: POD HITNO izbacite ove namirnice iz ishrane za što RAVNIJI STOMAK!

Ko ne sanja da ima savršen ravan stomak? Salo sa stomaka je najteža stvar za skidanje, čak i za one koji provode sate znojeći se u teretani

1652807300_belly-gddc687a70_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Takođe, abdominalna gojaznost je povezana sa Alchajmerovom bolešću i drugim metaboličkim i vaskularnim bolestima. Praćenje prave rutine vežbanja, pravilne ishrane i zdravog načina života pomoći će vam da postignete stomak iz snova.

Pročitajte još: Namirnice koje umiruju želudac: Mogu smanjiti nadutost, tegobe gorušice i regulisati kiselinu

Ove stvari izbacite što pre kako bi na leto imali ravan i splasnut stomak bez nadutosti. 

Mahunarke

Mahunarke su hranljive, ali su bogate i ugljenim hidratima. Dakle, iako ih možete jesti zbog proteina, da biste dobili ravan stomak, mudro je da ih isključite iz ishrane pred leto. Moguće je da i izazivaju nadutost kod nekih ljudi, te će vaš stomak izgledati znatno veće. 

Jogurt

Jedna šolja punomasnog jogurta sadrži skoro 170 kalorija, jedna šolja jogurta bez masti je 120 kalorija. Dakle, jogurt treba definitivno ograničiti pred leto. To važi za običan jogurt, a što se tiče vočnih jogurta njih bi trebalo potpuno da izbacite iz upotrebe jer su puni šećera i direktno se lepe za vaš stomak. 

Gazirana pića

Naravno, kao i uvek za svaku zdravu ishranu savetuje se izbacivanje gaziranih pića. Jedna mala konzerva bilo kog gaziranog soka sadrži 140 kalorija, dok veće mogu čak da sadrže i duplo više. Takođe pored toga što su pune šećera i kalorija, gazirana pića stvaraju nadutost, tako da stomak može da vam izgleda znatno veće nego što stvarno jeste. 

Prerađeno belo i pšenično brašno

Istraživanja pokazuju da je konzumacija prerađenog belog brašna među vodećim uzrocima gojaznosti. Prerađeno belo brašno obično sadrži malo ili nimalo hranljivih materija, nema vlakana, a jedna šolja sadrži 455 kalorija. Kao alternativu, konzumirajte 100% brašno od celog zrna. 

Šećer

Stigli smo i do najvećeg krivca za sve vrste gojaznosti, pa čak i bolesti, a to je ono što najviše volimo - šećer. Slatko za vaše nepce, ali ne tako slatko za vaš ravni stomak. Prekomerna konzumacija šećera je vodeći uzrok gojaznosti i dijabetesa. Jedna šolja belog šećera sadrži 773 kalorije. Ukoliko želite ravan stomak, jasno vam je šta je prvo na listi za izbacivanje iz ishrane pred leto! 

Majonez

Majonez ima najmanje čak 80% masti. Pored toga, kupovni majonezi su puni šećera i raznih aditiva koji nisu dobri za vaše zdravlje, ali ni za vašu liniju. Ukoliko obožavate majonez i ne možete bez njega, napravite domaći majonez sa indijskim orahom, kako biste bili sigurni da to što unosite u vaš stomak neće biti nezdravo i neće vas ugojiti. 

Krompir

Krompir je hranljiv i ukusan, ali je i veoma kaloričan. Jedan krompir srednje veličine sadrži oko 163 kalorije. Ako težite da dobijete savršen ravan stomak, samo zapamtite da ga jedete umereno! Trudite se da ne jedete prženi krompir, već isključivo pečen ili kuvan, bez masti jer mast se zadržava na vašem stomaku. 

Sušeno voće

Suvo voće sadrži mnogo kalorija bez vode koja inače čini sveže voće punim. Osim što imaju više kalorija po gramu u poređenju sa svežim voćem, ono je takođe često obloženo šećerom koji još više povećava njihov kalorijski sadržaj. Umesto suvog voća, posegnite uvek za svežim voćem kako bi održali svoju liniju. 

Energetske pločice

Većina energetskih pločica je puna kalorija koje će, ako težite da imate savršen ravan stomak, poništiti sav naporan rad koji ste uložili u teretani. Jesu praktične i brzo nas zasite, ali su takođe pune šećera ili veštačkih zaslađivača. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas