· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Уколико избаците БЕЛИ ХЛЕБ из исхране догодиће се ове три ствари

Хлеб је једна од најомиљенијих намирница, али уколико га избаците из исхране, догодиће се невероватне ствари

1626363187_hleb.jpg
Фото: Пиxабаy

Хлеб постоји у много различитих облика, а та угљенохидратна бомба штетна је за наше тело и линију, али нам исто тако и црпи енергију.

Прочитајте још: ОД ОВОГА СЕ ДОБИЈА ЦЕЛУЛИТ И ШЛАУФ НА СТОМАКУ: Доктор Филгуд показао шта не смете да уносите у ОРГАНИЗАМ ако желите да изгледате ФИТ

Уколико бисте омиљену намирницу избацили из исхране, догодиле би се три невероватне ствари у вашем организму.

1. Изгубићете килограме узроковане водом

Хлеб је препун угљенохидрата, а њихово нагло избацивање из прехрамбених навика на вашем телу примећује се готово тренутно, и то у облику губитка килограма. Али није реч о инстант-мршављењу, већ о губитку воде која се сакупља у телу.

Уколико избаците хлеб, лакше ћете изгубити килограме

Тело складишти угљенохидрате у облику гликогена, млечне киселине која сакупља воду. Сваки грам угљенохидрата задржан у телу, у њему задржава и веже три до четири пута више воде од своје тежине.

2. Нећете више стално бити гладни

Прерађени угљенохидрати, каквих је препун бели хлеб, у вашем организму узрокују нагли пораст и скок шећера у крви који потом врло брзо пада. Ове промене мозгу шаљу нејасне сигнале који повећавају осећај глади и жудњу за храном, због чега се дебљамо.

Хлеб је препун прерађеним угљенимхидратима

Али то не значи да из прехране морате у потпуности да избаците хлеб, већ да празне калорије и бели хлеб замените оним направљеним од целовитих житарица које регулишу и балансирају шећер у крви.

3. Енергија ће вам порасти, а пробава се побољшати

За разлику од интегралног или црног, бели хлеб не садржи влакна која су прекопотребна за нормалан рад црева и пробаве. Таква храна узрокује затвор и проблеме с пробавом.

Прочитајте још: Мислите да сте пробали све: Данска терапија уклања стрес и АПАТИЈУ

Након што избаците бели хлеб из менија и у свакодневну прехрану уврстите целовите житарице, пробава започиње нормалан и олакшан рад.

Осетићете пораст енергије

Исто тако, угљенохидрати су храна и гориво за мозак. Ако је оно квалитетно, мозак ради нормално, без сметњи, али ако храна за мозак није здрава, тело реагује негативно, па се појављује осећај малаксалости и умора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.