· · Komentari: 0
ISHRANA

Ukoliko izbacite BELI HLEB iz ishrane dogodiće se ove tri stvari

Hleb je jedna od najomiljenijih namirnica, ali ukoliko ga izbacite iz ishrane, dogodiće se neverovatne stvari

1626363187_hleb.jpg
Foto: Pixabay

Hleb postoji u mnogo različitih oblika, a ta ugljenohidratna bomba štetna je za naše telo i liniju, ali nam isto tako i crpi energiju.

Pročitajte još: OD OVOGA SE DOBIJA CELULIT I ŠLAUF NA STOMAKU: Doktor Filgud pokazao šta ne smete da unosite u ORGANIZAM ako želite da izgledate FIT

Ukoliko biste omiljenu namirnicu izbacili iz ishrane, dogodile bi se tri neverovatne stvari u vašem organizmu.

1. Izgubićete kilograme uzrokovane vodom

Hleb je prepun ugljenohidrata, a njihovo naglo izbacivanje iz prehrambenih navika na vašem telu primećuje se gotovo trenutno, i to u obliku gubitka kilograma. Ali nije reč o instant-mršavljenju, već o gubitku vode koja se sakuplja u telu.

Ukoliko izbacite hleb, lakše ćete izgubiti kilograme

Telo skladišti ugljenohidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenohidrata zadržan u telu, u njemu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljenohidrati, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove promene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom, zbog čega se debljamo.

Hleb je prepun prerađenim ugljenimhidratima

Ali to ne znači da iz prehrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije i beli hleb zamenite onim napravljenim od celovitih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su prekopotrebna za normalan rad creva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Pročitajte još: Mislite da ste probali sve: Danska terapija uklanja stres i APATIJU

Nakon što izbacite beli hleb iz menija i u svakodnevnu prehranu uvrstite celovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Osetićete porast energije

Isto tako, ugljenohidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno, mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno, pa se pojavljuje osećaj malaksalosti i umora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.