Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВАЗЕЛИН: Магичан препарат са 101 НАМЕНОМ - од неге коже до неге намештаја!

Вазелин је маст која је врло корисна и врло јефтина и доступна у свакој апотеци ! Овај препарат треба свака кућа да има, а сазнајте и зашто!

1648645344_vazelin.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Андреа Јеан Цлеанинг
Oglas

Употреба вазелина се обично повезује са козметиком, али он има још намена од којих ће Вас неке сигурно изненадити, као што је нега косе или могућност да учините обућу водонепропусном! Вазелин свакодневно открива нове намене, а ми ћемо вам представити неколико проверених и доказаних.

Прочитајте још: МЕД И БЕЛИ ЛУК: Овом комбинацијом за само СЕДАМ дана ојачајте ИМУНИТЕТ

Од чега се прави вазелин?

Вазелин је петролеум гел и изузетно је масна супстанца која нема мирис, боју нити укус када је рафинисана тј. очишћена. Не раствара се у води и не оксидира на ваздуху. Овај гел ствара одређену врсту заштитног, масног филма на површини коже и тиме спречава испаравање влаге.

За шта се користи Вазелин?

Вазелин у служби лепоте се користи за боре, као маска за лице, за дуже и лепше трепавице, као и универзално средство у кући, за негу тела, лица и косе и за још безброј других намена!

ТРЕПАВИЦЕ – Намажите вазелин на трепавице ако желите да изгледају гушће и дуже.
НЕГА СТОПАЛА – Ако желите да вам стопала буду мека и нежна,премажите их са мало вазелина
НЕГА ЛАКТОВА– Ако Вам се перутају лактови,намажите их са мало вазелина.
ЗАНОКТИЦЕ – Имате заноктице? Без бриге! Намажите делове око нокта са вазелином 
ИСПУЦАЛЕ УСНЕ – Као лек против испуцалих усана се такође користи вазелин. Уместо лабела или грожђане масти ово средсто се показало као веома ефикасно јер даје заштиту од ветра и хладноће.
ХИДРАТАЦИЈА ЛИЦА – Овај гел не затвара поре на лицу,па га можете искориштити за хидратацију коже, уколико имате изузетно суву кожу. Код масне коже се не препоручује 
ПИЛИНГ – Најбољи пилинг гел се добија када помешате вазелин и морску со и размажете на делове тела које желите да третирате,било да је у питању тело или лице. Ваша кожа после пилинга биће чиста и блистава.
ПРЕЛЕПИ ЗУБИ – Одличан трик за блистав осмех је да намажете зубе са вазелин кремом и то из више разлога. Један је да зуби добијају леп сјај,не лепе се за усне и изгледају беспрекорно чисто и сјајно.Такође, када имате кармин на уснама,на зубе ставите мало вазелина и тада се кармин неце лепити за Ваше зубе.
МАСАЖА – За добру масажу и најбоље разбијање чворова, предходно намажите делове тела овим гелом.
СТАВЉАЊЕ МИНЂУСА – Вазелин је одличан за најбезболније и најпрактицније стављање свих врста минђуса на све делове тела! Најпре их намажите вазелином ради бољег проласка кроз кожу.
ЗА ИЗИРИТИРАНУ КОЖУ – Ако после бријања имате изиритирану кожу, слободно ставите мало вазелина на тај део коже и она це се умирити.
ЗА ДУЖИ МИРИС ПАРФЕМА – Ако имате обичај да прснете мало парфема на зглоб на руци,онда преко њега ставите танак слој вазелина и мирис це доста дуже трајати.
вазелин за дузи мирис парфема
ЛАКИРАЊЕ НОКТИЈУ – Како налакирати нокте, а не замазати кожу око њега? Једноставно – уз помоћ вазелина! Намажите вазелин око ноктију и он ће спречити лепљење лака за кожу уколико вам се рука мрдне.
ШТИТИ ОД ВЕТРА – Вазелин крема је неопходна за време ветровитих и хладних дана јер њеним наношењем спречавамо додатно исушивање коже и усана у таквим временским условима.
ВОДООТПОРНА МАСКАРА – Водоотпорне маскаре су прескупе, али ми имамо трик за вас! Да бисте од обичне маскаре направили водоотпорну, потребно је само премазати маскару на очима са вазелином.
СКИДАЊЕ ШМИНКЕ – Вазелин гел се одлично показао и као средство за скидање шминке.
СКИДАЊЕ ПРСТЕНА – Ако имате проблем са скидањем прстена са руке само ставите мало вазелина око њега и скинућете га без проблема.
РЕГЕНЕРАТОР -Вазелин може послужити и као врста регенератора пре него што ставите шампон на косу.
КОД ЖУЉЕВА И ОЈЕДА – Кад нажуља обућа, вазелин је прави спас, као и код различитих врста оједа. Само је потребно да намажете повређено место и врло брзо ће озледа нестати.
ПЕРУТ – Уколико имате проблем са перутањем главе, пре шампонирања утрљајте вазелин на корен косе, што се код неких људи се показало веома делотворно.
УМИРУЈЕ КОЖУ – Вазелин смирује кожу, нарочито код иритација и осипа од отровног бршљена.
ВОДОНЕПРОПУСНА ОБУЋА – Желите да Вам обућа има висок сјај и да не пропушта воду? Једноставно је намажите вазелином! Такође, он је одлично средство за негу ташни и сличних предмете од коже јер им даје сјај и лепоту.
ФАРБАЊЕ КОСЕ - Пре фарбања можете намазати вазелин свуда около Ваше косе, на чело,врат и по ушима како се фарба не би лепила за Васу кожу и како бисте после могли лакше да је скинете.
ЕКСЦЕМИ – Вазелин гел је добар за ексцеме. Само премажите танак слој и оставите да делује.
НЕГА ОБРВА – Ојачајте обрве уз помоћ вазелина и усмерите их како желите. Ово ћете најједноставније урадити ако на четкицу од маскаре (опрану и суву) утрљате вазелин, а онда нежним покретима премазујете обрве два пута дневно.
ТЕТОВИРАЊЕ – После тетовирања ставите вазелин на кожу како бисте спречили потенцијалну инфекцију.
ПРОЦВЕТАЛА КОСА – Против процветалих крајева на коси ставите мало вазелина. Она ће постати сјајна и добити изглед неговане косе.
УКЛАЊАЊЕ ФЛЕКА – Вазелин је добар за уклањање флека са одеће настале од шминке, хране, сока..
ОДРЖАВАЊЕ – Вазелин спречава да лак за нокте “запече” тако што се нанесе танак слој на боцицу од лака где се налази отвор.
СКИДАЊЕ ЛЕПКА – Вазелин је одличан препарат за скидање лепка од вештацких трепавица.
БОРЕ – Смањите боре око очију брзо и лако! Ово се врло делотворно постиже вазелином који се у овом случају користи као крема.
НАМЕШТАЈ – Ова маст се може користити за кожни намештај јер му даје сјај и можете њиме прећи преко флека.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas