Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

За сваки ТИП ЛИЧНОСТИ постоји ЦАКА: Најефикаснији начин да оставите ШЕЋЕР и СЛАТКИШЕ

Током празника већина нас претерује када је храна у питању, а нарочито при конзумацији слаткиша и свих тих празничних слатких ђаконија.

1641573620_woman-g3b1aeb63c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ипак, претерано конзумирање шећера може довести до здравствених проблема. Међутим, и слаткишима можете стати на пут, само ако имате јаку вољу, а ове цаке вам могу то и олакшати.

Изаберите план који се слаже с вашим типом личности и коначно реците збогом шећеру.

Прочитајте још: Тајна је у ПСИХОЛОШКОЈ ДИЈЕТИ: Како да се решите килограма које сте "зарадили" током ПРАЗНИЧНИХ ГОЗБИ?

Импулсивне особе

Многи спољни фактори утичу на наш избор намирница које конзумирамо у току дана. А најчешће, за шећером и слаткишима посегнемо онда када смо под стресом. Када следећи пут осетите „напад глади“, застаните и запитајте се зашто желите нешто слатко? Да ли сте тужни, досадно вам је или вам сустижу обавезе?

Када постанете свесни жеље за слаткишима, боље ћете осмислити и начине како да изађете на крај с том жудњом. На пример, записујте сваку жељу за слатким или у тим тренуцима, попијте шољу чаја или чашу воде.

Волите да планирате

Остављање шећера може бити тежак задатак, а када схватите шта можете а шта не смете да једете, већ сте на пола пута. Уколико волите да организујте, испланирајте своје оброке дан пре.

Носите у торби ужину, попут исецканих шаргарепа, целера или орашастог воћа. Тако ћете увек при руци имати хранљив и здрав оброк у случају да огладните.

Лако одустајете

Избегавање шећера не значи да треба заувек да га се одрекнете, нарочито уколико волите слатко. Једном недељну обрадујте себе посластицом попут парчета торте, сладоледом или кексом. Овако ће вам лакше пасти избегавање шећера а и дуже ћете истрајати, без одустајања.

Водите се оним: „Све или ништа“

Да ли сте тип особе који када отвори чоколаду поједе све и не може да се суздржи? За почетак, пре доношења одлуке да не једете шећер, из дома избаците све што би вас могло натерати на „грех“.

У почетку, избегавајте и воће. Све док не доведете зависност од шећера под контролом, избегавајте све намирнице које га садрже, па макар и у природном облику.

Више волите слано?

Можда мислите да не волите толико слатко, али шећер се крије и у сланишима. Кечап, сосеви, умаци, дресинзи за салате, пецива, пица, тестенина, помфрит - све ове намирнице садрже скривене шећере који доводе до зависности.

Уколико жудите за оваквом храном, то такође значи да сте зависни од шећера. Стога, информишите се о намирницама које конзумирате и колико шећера оне заправо садрже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas