Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТНИ БАЛАНС

ЗАМАХ КРИЛА ЛЕПТИРА: Метода уклањања стреса, страхова и блокада

''Када лептир замахне својим крилима на једном крају Земље, може да изазове ураган на другом крају''

1672571200_profimedia-0081131077.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

'Wингwаве технику'  установили су и развили психолози Цора Бессер-Сиегмунд и Харрy Сиегмунд. Својом вишегодишњом праксом и радом у Хамбургу, дошли су до ове методе коју су и заштитили.
Код ове методе реч је о коучингу, а популарно је још називају и “коучинг емоција”, пошто је у овој методи примарно враћање емоција у равнотежу. Сав тај дисбаланс условљен је, и настаје због емоционалних блокада, стресова, неких претераних навика, итд. Wингwаве техника ће вас вратити у баланс, јер ће вам умањити анксиозност, напетост, емоционалне блокаде, подићи ће вам енергију, ослободити вам креативне потенцијале, брже и лакше ћете размишљати и доносити одлуке које ће максимално искористити вашу предодређеност и ваш кавалитет. Такође како стручњаци наводе, повољно утиче на квалитет сна.

Прочитајте још: Знакови који показују да сте хронично уморни: Пет јасних симптома

Фото: Профимедиа

Wингwаве техника намењена је ментално здравим особама, који су у одређеним животним сегментима “запели” или ослабили. Поред тога, она служи и онима који желе да развију нове обрасце понашања који ће њихову креативност и друге квалитете истаћи и олакшати им живот. Ова техника комбинује НЛП (неуролингвистичка програмирања), билатерарну стимулацију хемисфера (увођењем особе будно у РЕМ стање), као и кинезиологију (коришћењем миостатичког теста (О-ринг тест) са којим се увиђају емоционалне блоцкаде, а мери и успешност постигнутог резултата).

Прочитајте још: Останите ЗДРАВИ: Како надокнадити недостатак ВИТАМИНА Д током зиме уз помоћ три ЈЕФТИНЕ НАМИРНИЦЕ

У самом термину онај почетни део речи “wинг” односи се на замах лептирових крила. Према теоретичару хаоса Едwард Лоренза: замах лептирових крила на једном крају Земље може да изазове ураган на другом крају. Услов да се то деси је у тачно утврђено време и место. Тачније, како покрети очију у РЕМ фази су брзи покрети, тако су их и поистоветили са лепетом лептирових крила, а уз тачне аспекте и осећања, које ствара одређен проблем који поседује особа над којом се врши сесија. Дакле, ове методе могу покренути гомилу осећаја тј. доживљаја, које ће одвести особу ка позитивном исходу, такорећи, до позитивне промене понашања.
Ову технику можемо назвати и “методом махања”, јер особа прати прст wингwаве практичара, који га убрзано помера лево-десно. Такође, у исте сврхе се у сеанси примењује музика коју особа слуша.

 

 

                                  Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas