Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПИЈЕТЕ КАФУ СВАКО ЈУТРО? Додајте ова два зачина и ИСКОРИСТИТЕ ПРИЛИКУ ДА УБРЗАТЕ МЕТАБОЛИЗАМ

Кафа је омиљени напитак у којем уживају људи широм света због свог богатог укуса и кофеинског дејства.

1699605354_shutterstock_222414250.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Испоставило се да додавање одређених зачина вашој кафи не само да може побољшати њен укус, већ и потенцијално убрзати ваш метаболизам.

 

Цимет

Цимет, познат по свом топлом и слатком укусу, свестрани је зачин који се нашао у многим шољицама за кафу широм света. Његове ароматичне и благо зачинске ноте могу подићи укус вашег јутарњег напитка. Осим своје кулинарске привлачности, верује се и да цимет има потенцијалну везу с бржим метаболизмом.

"Студије су показале да је цимет користан за повећање осетљивости на инсулин и побољшање нивоа шећера и холестерола у крви, који су кључни за губитак тежине и целокупно здравље", додаје.

"Цимет може помоћи у повећању метаболизма кроз неколико механизама. Може побољшати осетљивост на инсулин, омогућавајући телу да ефикасније регулише ниво шећера у крви. Ово, заузврат, може смањити вероватноћу складиштења масти и промовирати коришћење глукозе за енергију. Додатно, цимет може имати термогени учинак, што значи да може мало повећати вашу брзину метаболизма повећавајући производњу топлине у телу након конзумирања", додаје.

 

Куркума

Куркума, са својим земљаним и благо папреним окусом, је зачин који је стекао популарност због свог јединственог укуса и потенцијалних здравствених предности. Иако није традиционални пратилац кафе, неки појединци су почели да убацују куркуму у своју кафу, стварајући укус.

Куркума садржи активно једињење звано куркумин, које је предмет истраживања због своје потенцијалне улоге у јачању метаболизма, а Бергер то додаје рекавши: "Куркума садржи кључно једињење, куркумин, који је повезан са побољшаним обимом струка, телесном масом". 

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas