· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Чисти крв, лечи несаницу, штити нервни систем: БИЉКА која решава многе проблеме!

Коприва је позната у народној медицини посебно због своје свестране намене.

1606213257_Depositphotos_44264635_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Коприва је најбоља биљка за чишћење и побољшање крви. Позитивно делује на гуштерачу и помаже снижавању шећера у крви.

Коприва лечи упале уринарног тракта и стимулише рад црева. Због тога коприва се често препоручује као део пролећног чишћења организма.

Прочитајте још: МАНДАРИНА КРАЉИЦА ЈЕСЕНИ! Чува срце, а добра је и кора!

Коприва се препоручује за лечење низ болести:

  • чисти крв,
  • обнавља црвена крвна зрнца,
  • чисти тело од непожељних и штетних материја;
  • лечи тешке стомачне тегобе,
  • менструацијске и друге женске тегобе,
  • болести мокраћних органа,
  • слабо мокрење,
  • тешка бубрежна обољења,
  • чир на желуцу, цревима и плућима,
  • чисти плућа од слузи,
  • лечи тешко дисање и астму;
  • јача целокупни нервни систем
  • лечи несаницу

У биљној медицини чај од коприве користи се за болести јетре и жучи, као и за поремећај сна, код тумора слезине, за грчеве у стомаку, чиреве, болести плућа итд. 

Фото: Депозит

Чај је потребно пити 4 недеље. Не треба чај закувати, јер ће то уништити драгоцене састојке. Можете пити једну чашу чаја од коприве сваки дан током целе године, ради превенције. 

Чај од коприве такође је благотворан код вирусних и бактеријских инфекција

Прочитајте још: Овај ТРИК за 10 секунди снижава ВИСОК КРВНИ ПРИТИСАК

Коприва вам побољшати проблеме са недостатком енергије и мањком гвожђа у организму. Пуна је гвожђа и успешно се користи код анемије. 

Код лепоте косе она је јако делотворна. Уколико испирате косу чајем од коприве, она ће постати мека, сјајна и без перути.

За сјајнију и лепшу косу користите чај од коприве!

Прочитајте још: Неколико кратких ИНСПИРАТИВНИХ ЦИТАТА који ће вам улепшати дан

Такође, јако је корисна код лечења болести вена, на пример Биргерове болести. Многе особе би могле избећи компликације, ако би почеле да користе купку од коприве. Сваки грч који се појави, указује на лошу циркулацију, и код таквих проблема купке су одлично решење!

Купка се такође препоручује и код коронарне болести срца. Уђите у каду, окупајте подручје срца са топлим чајем од коприве. Док то радите, нежно масирајте подручје срца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.