Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вирус

ГЛАВОБОЉА је један од симптома короне: Како да направимо разлику између вируса и мигрене?

Погледајте по чему можете разликовати вирус корона од мигрене.

1616413910_Depositphotos_128045902_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Симптоми ковида 19 увелико су идентификовани а међу њима нашла се и главобоља. Али како да разликујете бол у глави када је последица коронавируса од главобоље изазване мигреном, стресом, умором?

Прочитајте још: Истраживање у Вухану показало да се после ковида 6 месеци осећају тегобе

Симптоми који карактеришу главобољу изазвану ковидом 19, како наводи Хеалтхлине, су следећи:

  • Озбиљног је интензитета
  • Изазива пулсирање или притискање
  • Јавља се на обе стране ваше главе (обострано)
  • Може се погоршати када се сагнете

Кључна разлика између обичне и ковид главобоље

Иако интензитет бола у глави приликом обе главобоље може бити пођеднако озбиљан, код мигрене се јавља и осетљивост на звук и светло, док код ковид главобоље то није случај.

Као и код других вирусних болести, и код ковид главобоље се може јавити грозница.

Грозница је неуобичајена код мигрене, као и код других врста главобоља, попут тензијске или кластер главобоље.

Ако осетите главобољу и брине вас да се нисте заразили коронавирусом, измерите температуру и процените све додатне симптоме. Ако имате температуру или друге симптоме ковида, можда ц́ете желети да се тестирате на вирус.

Прочитаје још: ГРЕШКЕ које жене УПОРНО ПРАВЕ током менструалног циклуса

Истраживања су показала да се главобоља јавља код 11 до 34 одсто пацијената који су хоспитализовани због ковида 19. Ове процене потврдила је и Светска здравствена организација и Центар за контролу и превенцију болести у чијем извештају пише да је главобоља чешћи симптом код особа млађих од 65 година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas