Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТРАШНО

(УЗНЕМИРУЈУЋ ФОТО) "Никада нисмо имали овакав случај": Лекари уклонили тумор јајника тежак 54 КИЛОГРАМА

Једна жена у Индији постала је медицински феномен

1598340727_medicine-91754_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Лекари у Индији, суочили су се до сада једном од најтежих операција у својој каријери. Жени од 52. године извадили су тумор јајника тежак 54 кг.

Прочитајте још: ОПАСНИЈЕ од вируса: Корона појачала ПСИХИЧКЕ проблеме код људи

Операција која је обављена 18. августа, трајала је више од 3.5 сата, а хирург који је оперисао ову жену, изјавио је да за 30 година своје каријере, никада није имао овакав, а ни сличан случај. Жена је током операције имала 106 килограма, због проблема са гојазношћу, а након што су јој извадили тумор, њена килажа се преполовила.

- Због величине тумора гастроинтестинални тракт је био пригњечен, па да је постојао ризик да јајници пукну. Срећом, тумор је био бенигни и пацијенткиња није имала нека друга хронична обољења због чега очекујемо да ће се брзо опоравити.

Прочитајте још: ПЕТ савета како се изборити са НАПАДОМ ПАНИКЕ: Кесу у џеп и откопчајте ДУГМЕ

Након операције, њена тежина је пала на 56 килограма - рекао је главни хирург за домаће медије. Највећи тумор до сада који су оперисали лекари из Њу Делхија, тежио је 34 кг.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas