· · Коментари: 0

Како испијање ШАМПАЊЦА одржава ваш УМ ЗАУВЕК ОШТРИМ? Научници имају одговор

Суботњим бранчерима ће се свидети ове вести. Окупите своје девојке и оговарајте колико желите, јер су велике шансе да ћете то памтити годинама

1651580058_sparkling-wine-ga2886786d_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Према истраживању, испијање три чаше шампањца недељно може помоћи у превенцији деменције и Алцхајмерове болести. Три чаше. 

Грожђе заслужно за резултате

Због једињења које се налази у грожђу Пинот ноир и Пинот Меуниер који се користи за прављење шампањца, ово може спречити настанак ових менталних болести .

Звучи ми као одличан изговор за пиће. Али немојте се још превише узбуђивати. Ова теорија није званично доказана код људи. А пацови су много лакши од вас. И даље морате да вежбате и да једете здраво и све те друге ствари.

Прочитајте још: СПАВАЈТЕ ГОЛИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЉЕ! Изненађујуће здравствене користи од одласка у кревет без пиџаме

Истраживање, које је објавио Универзитет Реадинг, тврди да људи који редовно пију шампањац такође могу побољшати своје просторно памћење.

Фото: Пиксабеј

И чини се да су истраживачи прилично узбуђени због резултата. Коначно можете да се сетите где сте ставили кључеве! Све што треба да урадите је да попијете три брзе чаше шампањца и онда ћете их пронаћи. Али онда вам неће требати јер ћете бити превише пијани да бисте возили. 

Истраживања обећавају

Професор Џереми Спенсер са Универзитета Реадинг рекао је: „Ово истраживање... по први пут илуструје да умерена конзумација шампањца има потенцијал да утиче на когнитивно функционисање као што је памћење... Шампањац, коме недостају флавоноиди, такође је способан да утиче на функцију мозга кроз деловање мањих фенолних једињења, за која се раније сматрало да немају биолошку активност."

Али ово треба имати на уму: истраживање је засновано на експерименту који укључује пацове. Пацови изгледа да воле добар недељни бранч са мимозама као и ми остали.

Прочитајте још: Сви смо понекад заспали са слушалицама у ушима: Ево због чега је то ОПАСНО по наше здравље

Очигледно је да су многи кораци у научној заједници постигнути захваљујући експериментима са животињама, али како можемо бити тако сигурни у налазе ако још нису тестирани на људима?

На реду су људи

Др Давид Ваузоур, други истраживач студије, додао је: "У блиској будућности ћемо настојати да ове налазе преведемо на људе. Ово је успешно постигнуто са другим намирницама богатим полифенолима , као што су боровница и какао, а ми предвиђамо слични резултати за умерени унос шампањца на спознају код људи."

У реду, можда би ово могао бити разлог за славље у блиској будућности, али до тада наручите још једну туру и уживајте у дужем, здравијем животу.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.