Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како заиста чаша ХЛАДНЕ ВОДЕ делује на организам: Доноси више штете него користи, поведите рачуна током летњих месеци

Без обзира колико нас расхлађује током тропских врућина, чаша хладне воде није добра опција за наш организам

1655471916_pexels-pixabay-416528.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Када крене лето, хладна вода се увек мора наћи у нашим фрижидерима или бар коцкице лета у замрзивачу које хладе воду из чесме. Иако мислимо да нам прија и да нас расхлађује, дејство чаше хладне воде није баш добро и већ неко време забрињава стручњаке.

Неке студије су показале да хладна вода додатно слаби већ ослабљен имунитет. Поред тога, она сужава крвне судове, што може даље довести до неких озбиљнијих здравствених проблема.

Можда вам није пало на памет, али исто тако може да оштети зубну глеђ.

Чак иако сама вода на собној температури може бити лошијег квалитета или укуса, уколико се охлади то се врло лако може "замаскирати". Негативан утицај хладне воде ту се не завршава: она може изазвати и респираторне проблеме, згрушавање и отежавање избацивања слузи, главобоље, прехладу, проблеме са гутањем и варењем хране.

Истраживање из 2001. године Одељења за неуронауку у Универзитетској болници у Упсали у Шведској, дошло је до пзакључка да је 7.6% жена доживело симптоме главобоље након испијања 150мл ледено хладне воде.

Ако вам је имунитет слаб, а конзумирате хладну воду треба да знате да она умањује способност организма да се бори са бактеријама и вирусима. Она има утицаја и на наш крвни притисак, грло, респираторни систем, нерве, али и дигестивни тракт и имуни систем.

Хладна вода може доста отежати варење и гутање хране. Посебно је потребно да је избегавају особе са стомачним проблемима или проблемима са гутаањем. Зато се не препоручује старијим особама и бебама. Препоручљивија је за спортисте, старијој деци са прекомерном тежином, особама са ниским крвним притиском и онима који болују од мултипла склерозе.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas