Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
спавање

Који су најбољи положаји за спавање? Који је ваш избор?

Положаји за спавање веома су важни за добар одмор током ноћи.

1630574961_e107860def4642fd8cbef53792d42179aa812273.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Најбољи положаји за спавање

Положај спавања игра велику улогу у квалитету сна, што значи да је можда време да га промените. Различити положаји спавања имају различите предности. Ако се борите са болом или другим здравственим проблемима, можда ћете морати да промените положај спавања.

Прочитајте још: КАО НА ФИЛМУ: Жена ушетала у познату златару и извела НЕВЕРОВАТНУ превару вредну МИЛИОНЕ ДОЛАРА!

Положај фетуса

Постоји разлог зашто је ово најпопуларнији положај за спавање. Положај фетуса има много предности. Не само да је одлично за болове у доњем делу леђа или трудноћу, спавање у положају фетуса може помоћи у смањењу хркања. Нажалост, спавање у положају фетуса има неколико лоших страна. Уколико имате било каквих проблема са боловима у зглобовима или укоченошћу, спавање у уском положају фетуса може да доведе до укочености ујутру.

Спавање на боку

Спавање на боку може да буде прилично добро, посебно уколико спавате на левој страни. Сматра се да не само да може да помогне у смањењу хркања, већ је одлично и за пробаву и чак може да смањи горушицу. Са друге стране, спавање на боку можда није увек најбоље. Могло би да изазове укоченост рамена, а нека  истраживања сугеришу да би спавање на боку могло да допринесе стварању бора. Стављање јастука између потколеница помоћи ће вам да боље поравнате кукове како бисте избегли болове у доњем делу леђа, пише Хеалтхлине.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Да ли је правилно "ШЕЗДЕСЕТ", "ШЕСДЕСЕТ" или "ШЕСТДЕСЕТ"?

Спавање на стомаку

Ако бисмо морали да рангирамо положаје за спавање, лежање на стомаку би могло бити на дну листе. Иако је то добар положај за хркање или апнеју у сну. Поуздани извор, предности се не протежу много даље. Нажалост, спавање на стомаку може изазвати болове у врату и леђима. Такође може додати много непотребног напора вашим мишићима и зглобовима, због чега се можда будите болни и уморни. Постављање јастука испод доњег дела стомака може помоћи у смањењу болова у леђима.

Спавање на леђима

Спавање на леђима нуди највише здравствених користи. Не само да штити кичму, већ може да помогне и у ублажавању болова у куковима и коленима. У овом положају спавање на леђима пружа равномерно распоређену тежину што смањује притисак на леђа или зглобове.

Најбоље је да сами увидите који положај тела вама прија. Ако се не осећате одморно када се пробудите, покушајте да вежбате добре навике сна. Избегавајте вишак кофеина, редовно вежбајте и успоставите рутине пред спавање које ће да вам помогну да се опустите.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas