Oglas
· · Komentari: 0
spavanje

Koji su najbolji položaji za spavanje? Koji je vaš izbor?

Položaji za spavanje veoma su važni za dobar odmor tokom noći.

1630574961_e107860def4642fd8cbef53792d42179aa812273.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Najbolji položaji za spavanje

Položaj spavanja igra veliku ulogu u kvalitetu sna, što znači da je možda vreme da ga promenite. Različiti položaji spavanja imaju različite prednosti. Ako se borite sa bolom ili drugim zdravstvenim problemima, možda ćete morati da promenite položaj spavanja.

Pročitajte još: KAO NA FILMU: Žena ušetala u poznatu zlataru i izvela NEVEROVATNU prevaru vrednu MILIONE DOLARA!

Položaj fetusa

Postoji razlog zašto je ovo najpopularniji položaj za spavanje. Položaj fetusa ima mnogo prednosti. Ne samo da je odlično za bolove u donjem delu leđa ili trudnoću, spavanje u položaju fetusa može pomoći u smanjenju hrkanja. Nažalost, spavanje u položaju fetusa ima nekoliko loših strana. Ukoliko imate bilo kakvih problema sa bolovima u zglobovima ili ukočenošću, spavanje u uskom položaju fetusa može da dovede do ukočenosti ujutru.

Spavanje na boku

Spavanje na boku može da bude prilično dobro, posebno ukoliko spavate na levoj strani. Smatra se da ne samo da može da pomogne u smanjenju hrkanja, već je odlično i za probavu i čak može da smanji gorušicu. Sa druge strane, spavanje na boku možda nije uvek najbolje. Moglo bi da izazove ukočenost ramena, a neka  istraživanja sugerišu da bi spavanje na boku moglo da doprinese stvaranju bora. Stavljanje jastuka između potkolenica pomoći će vam da bolje poravnate kukove kako biste izbegli bolove u donjem delu leđa, piše Healthline.

Pročitajte još: KAKO SE PIŠE: Da li je pravilno "ŠEZDESET", "ŠESDESET" ili "ŠESTDESET"?

Spavanje na stomaku

Ako bismo morali da rangiramo položaje za spavanje, ležanje na stomaku bi moglo biti na dnu liste. Iako je to dobar položaj za hrkanje ili apneju u snu. Pouzdani izvor, prednosti se ne protežu mnogo dalje. Nažalost, spavanje na stomaku može izazvati bolove u vratu i leđima. Takođe može dodati mnogo nepotrebnog napora vašim mišićima i zglobovima, zbog čega se možda budite bolni i umorni. Postavljanje jastuka ispod donjeg dela stomaka može pomoći u smanjenju bolova u leđima.

Spavanje na leđima

Spavanje na leđima nudi najviše zdravstvenih koristi. Ne samo da štiti kičmu, već može da pomogne i u ublažavanju bolova u kukovima i kolenima. U ovom položaju spavanje na leđima pruža ravnomerno raspoređenu težinu što smanjuje pritisak na leđa ili zglobove.

Najbolje je da sami uvidite koji položaj tela vama prija. Ako se ne osećate odmorno kada se probudite, pokušajte da vežbate dobre navike sna. Izbegavajte višak kofeina, redovno vežbajte i uspostavite rutine pred spavanje koje će da vam pomognu da se opustite.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas