Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Ослободите се СТРЕСА за само пет минута помоћу ове ЧЕТИРИ вежбе

Након напорног дана, једино што желимо је да се отарасимо накупљеног стреса и остатак дана проведемо опуштени

1635322798_stres.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Масажа се примењује вековима и сматра се најефикаснијим средством које омогућава да сачувамо здравље и ослободимо стреса. Због тога у последњих десет година видимо пораст популарности масаже.

Прочитајте још: Ова јесења намирница јача имунитет и помаже код дијабетеса

На жалост, људи којима је масажа неопходна, пре свега они који воде активан начин живота, презасићени стресним ситуацијама, најчешће не могу да пронађу слободно време за посету салону за масажу.

Због тога, ево петоминутне масаже прастију која се ради у било које време, на сваком месту, у кући, на послу, на путовању. Једноставна је и добијамо максимално позитиван ефекат за минимално време. Масажом прстију  опустићемо напете мишиће, бићемо радно способнији и срећнији.

Вежба 1

Ухватите мали прст палцем и кажипрстом, лагано га протресите, да би отклонили мишићну напетост. Затим, док вам је то пријатно, вртите мали прст у смеру казаљки на сату. После 10 секунди промените смер. Након тога, на исти начин ову вежбу урадите и са осталим прстима на руци.

 Вежба 2

Притискањем корена сваког прста, можете изазвати повећање животног тонуса. На крају палца налази се рефлексна зона везана за плућа , те деловањем на њу помажете да ослободите дисајне путеве и носне шупљине.

 Вежба 3

Стисните руку у песницу , али тако да унутра остане празан простор и унутра ставите палац друге руке. Скупите песницу, чврсто захвативши палац и лагано га вуците, као да покушавате да га растегнете.. Затим то исто урадите и са другим прстима.

 Вежба 4

На крају протресите шаке. Потребно је да у њима осетите топлоту и опуштеност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas