Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
трудноћа

Ови симптоми би могли да значе да сте трудни: 6 раних промена

Иако не можете бити сто посто сигурне да сте трудне док не урадите тест и посетите доктора, постоје симптоми који се јављају већ у првим недељама трудноће.

1620564197_Depositphotos_161361040_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Без обзира на то да ли тек планирате или увелико радите на зачећу, не можете избећи размишљање о првим знацима који ће указати на трудноћу.

Тестови на трудноћу користе антитела како би детектовали хЦг, хормон који ствара плацента. Они могу показати трудноћу 5-6 дана након што вам менструација изостане. Ипак, тих неколико дана пре теста могу вас заиста фрустрирати док размишљате да ли сте у другом стању или не. 

Прочитајте још: Највећи ТРЕНД КОСЕ ЗА ЛЕТО стиже из 70-их: Да ли знате о чему је реч? (ФОТО)

Иако се не може сто посто са сигурношћу знати, постоје неке промене које могу већ тада указати да сте у другом стању.

1. Жудња за храном

Промене у хормонима могу узроковати жудњу за зхраном, или пак аверзију према неким намирницама. Ове промене се могу задржати и касније у трудноћи.

2. Промене на грудима

Уколико приметите да су груди порасле, промениле боју или су врло осетљиве на додир, ово може бити знак трудноће. 

3. Чешће пишките

Можда још нема бебиних шутирања у бешику, али то не значи да нећете и на самом почетку имаћи чешће паузе да пишките. Ваши бубрези раде брже како би очистили тело од токсина, а, наравно, хормони и овде имају своју улогу. Пијте довољно течности, без обзира на честе паузе за тоалет. Подсетник: Ако осетите пецкање док пишките, важно је да се обратите лекару, због опасности од инфекције уринарног тракта.

4. Умор

Уколико радите или имате много дневних обавеза, онда вас често сустиже умор. Ипак, не мислимо на ту врсту умора, већ на ону огромну потребу за сном док радите, једете, седите са пријатељима. Прогестерон вас може учинити знатно поспанијим.

Прочитајте још: Била је супермодел, данас има 53. и даље је најлепша Данкиња на свету! (ФОТО)

5. Мучнина

Иако се оне праве мучнине јављају тек око шесте недеље трудноће, некада се могу јавити и већ после три недеље. Како су умор и мучнина повезани, искористите прилику да више спавате, лежите и одмарате се. Уколико пијете пренаталне витамине, постоји могућност да постанете мало гадљивији, па је најбоље да их узимете увече и са храном. Витамини са додатком витамина Б6 могу смањити мучнину.

6. Повећана базална температура

Ако мерите температуру како бисте одредили циклус и приметите њен пораст  у моментима када не очекујете менструацију, врло је могуће да сте у другом стању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas