· · Коментари: 0
САВЕТИ

Побољшајте здравље помоћу ова ТРИ правила!

Веома лако можете побољшати своје здравље, а за то вам је потребно само мало труда и воље

1613494220_yoga-2587066_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Када су јој дијагностиковали "хашимото тироидитис", шефица кухиње Фиби Лапин, ствар никако није препустила случају.  Убрзани рад срца, премор, губитак килограма, знојење специфинчни су за ову аутоимуну болест, али уз адекватну терапију и измене животне, његови симптоми могу да се сведу на минимум.

Прочитајте још: Хладноћа није једини разлог ХЛАДНОГ НОСА: Шта још може да буде узрок

Фиби је одлучила да помогне свима онима који имају сличан проблем и кренула је да ослушкује свој организам, а три ствари за побољшање здравља су пресудне.

Фото: деспоситос

1. Елиминација хране која може да изазове запаљења 

- Најчешћи тип запаљења је аутоимунски хронични процес који се зове хронични лимфоцитни тироидитис или Хашимото тироидитис. Прво сам елиминисла кафу, шећер и алкохол – нестали су на 30 дана из мог живота. Верујем да много људи обожава ове пороке.  Полако их смањите, јер нпр. ако не остајте касно није неопходно да пијете кафу сутрадан. Битно је да откријемо које намирнице шкоде телу – да ли су то нпр. млечни производи и глутен који изазивају запаљења у организму.  Ипак, морате наћи свој рецепт. 

2. Тањир у бојама дуге

- Препоручујем да у свој решим исхране уврстите што више поврћа. Јаке, живопосне боје поврћа су назнаке о андиоксидантима, али и о квалитетним хранљивим састојцима које су неопходни телу. Мој апсолутни фаворит је куркума, која има и антиинфламаторно дејство.

3.  Без индустријских препарата за лепоту

- Поред хемије за кућу, разне креме, млека за тело и сл. би требало избећи. Једноставно ослободите се токсичког терета и једном када падне одлука много лакше се иде кроз живо, закључила је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.