· · Komentari: 0

Hladnoća nije jedini razlog HLADNOG NOSA: Šta još može da bude uzrok

Tokom zime hladnoću uglavnom prvo osetimo na nosu.

1613221843_Depositphotos_227381934_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Međutim, hladan nos ne mora da bude samo znak da nam je hladno. Može biti znak da je vašem telu potrebna dodatna pažnja.

Pročitajte još: Kako bi vam život bio zdraviji potrebno je pridržavati se nekih pravila

Znak slabog krvotoka

Kada dugo ostanemo u sobi sa niskom temperaturom, telo pokušava da sačuva toplotu smanjujući protok krvi iz ekstremiteta i preusmerava je na vitalne organe u telu. Takođe možemo primetiti da će naš nos biti prva stvar koja će se hladiti jer ovaj deo tela nema puno masti. Ispijanje šolje nečega vrućeg, poput čaja ili kafe, moglo bi nam pomoći da se zagrejemo.

Nos ima jako malo masti!

Preopterećeni ste poslom

Studija na Univerzitetu u Notingemu otkrila je vezu između telesne temperature i količine stresa u mozgu. Tokom istraživanja, što su se učesnici više fokusirali na zadatke koji su im dati, lica su im postajala hladnija, posebno u predelu oko nosa. Ako primetite da se i vama ovako nešto dešava dok radite napravite kratku pauzu.

Pročitajte još: PRVO pravilo je da se kuva u HLADNOJ i posoljeno vodi, a drugo je ključno za PIRE bez grudvica

Pod velikim ste emocionalnim stresom

Emotivni stres mogao bi da bude pokretač toga da se krvni sudovi naših ekstremiteta drastično sužavaju na kratak vremenski period. To rezultira hladnoćom i utrnulošću u određenom području, poput nosa, i može trajati od nekoliko minuta do sati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.