Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
активност

Предности започињања дана шетњом: Шта може да нам донесе бар 20 минута хода?

Од јутарње шетње бисмо могли да имамо користи током целог дана

1661539858_profimedia-0401617852.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Када се пробудите ујутру, кретање вам можда није на првом месту. Међутим, започињање дана шетњом - било да се ради о оближњем парку или делу вашег пута на посао или школу - може вашем телу да понуди бројне здравствене предности.

Ходање ујутру

Повећајте енергију

Започињање дана шетњом може да вам да више енергије током дана. Ако шетате на отвореном, то је посебно тачно. Студије показују да су одрасли који су ходали 20 минута на отвореном има више виталности и енергије од оних који су ходали 20 минута у затвореном простору.

Прочитајте још: Хранљиви састојак неопходан свима после 50. године: Налази се у широком спектру воћа и поврћа

Побољшајте расположење

Постоје и физиолошке користи од јутарњег ходања. Шетња може да побољша расположење, смањи стрес и анксиозност, а за најбоље резултате покушајте да ходате 20 до 30 минута најмање 5 дана у недељи.

Завршите физичку активност током дана

Једна од предности јутарње шетње је да ћете завршити своју физичку активност током дана - пре него што вас било какве друге породичне, пословне или школске обавезе избаце из колосека.

Губљење или одржавање телесне тежине

Шетња ујутру може да помогне да остварите своје циљеве за губитак тежине. Ходање умереним темпом у трајању од 30 минута може да сагори до 150 калорија.

Јачање мишића

Ходање може да помогне у јачању мишића на ногама. За најбоље резултате ходајте умереним до брзим темпом. Покушајте да промените своју рутину и пењте се степеницама, ходајте узбрдо и низбрдо или ходајте под нагибом на траци за трчање.

Прочитајте још: Некада је КРЧЕЊЕ ЦРЕВА сигнал за озбиљан проблем: Ова појава може бити много више од осећаја ГЛАДИ

Побољшајте менталну јасноћу

Јутарња шетња може помоћи да побољшате ментално стање и способност да се фокусирате током дана. Сматра се да нам ходање може помоћи и да размишљамо креативније. Истраживања показују да ходање отвара слободан проток идеја, што може да вам помогне да боље решите проблеме него ако седите. Ово је посебно случај ако ходате на отвореном, пише Хеалтхлине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas