Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ КОСЕ

Разбијен је МИТ! Ево како и колико ФАРБА за косу утиче на опадање власи

Коришћење јаког хидрогена и фарбе за косу многе жене виде као главног кривца за појачано опадање косе.

1602196020_ofarbana-kosa.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Фарбање косе постала је навика готово свих жена, без обзира на годиште и генерације. Упркос тврдњама и причама да хемикалије из фарбе и хидрогена уништавају косу и доприносе појачаном опадању, немачки лекари дерматолози тврде да је ово велика заблуда.

Прочитајте још: Ако дете ПЛАЧЕ у туђим рукама - НАДРЉАЛИ сте! Под хитно нешто предузмите!

Фарбање косе може резултирати изузетно јаком иритацијом коже на глави, али то је најопаснија последица коју фарба може иазвати. Фарбање ипак не може утицати на опадање власи косе.

Прочитајте још: Данас их кажњавате БАТИНАМА, сутра ћете ЦРВЕНЕТИ због тога

Уколико често бојите косу, на темељу искуства ћете знати колико боје ваша кожа и коса могу поднети

Према тврдњама немачких дерматолога, уколико често бојите косу, на темељу искуства ћете знати колико боје ваша кожа и коса могу поднети. Опадање косе или алопеција може погодити ограничен део власишта главе, а  може бити трајна или привремена.

Фото: Pixabay

Прочитајте још: Како да постанете ШАРМАНТНИ, а нема везе са ФИЗИЧКИМ ИЗГЛЕДОМ

Дифузно опадање косе обично захвата целу површину власишта, а први знакови су губитак и до 700 власи дневно, потом утањење саме длаке и видљиво проређивање косе. Нормално је дневно изгубити између 50 и 100  власи, колико их се дневно и обнавља.

Прочитајте још: Проверавање ПАРТНЕРОВОГ ТЕЛЕФОНА: Истраживање дало неочекиване резултате

Узроци су хроничан стрес, психосоматске болести, болести неких органа, повишена температура, инфекције, реуматизам, поремећај метаболизма, анемија, трудноћа, дојење, дијете изгладњивањем, анемија, алкохолизам и конзумирање појединих лекова.

Прочитајте још: MUST HAVE ове јесени: Смејали сте мами, а сада ТРАЖИТЕ њен САКО!

У већини случајева опадање косе престаје кад се отклоне узрочници и коса се спонтано сама обнови током два до три месеца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas