· · Komentari: 0
ZDRAVLJE KOSE

Razbijen je MIT! Evo kako i koliko FARBA za kosu utiče na opadanje vlasi

Korišćenje jakog hidrogena i farbe za kosu mnoge žene vide kao glavnog krivca za pojačano opadanje kose.

1602196020_ofarbana-kosa.jpg
Foto: Pixabay

Farbanje kose postala je navika gotovo svih žena, bez obzira na godište i generacije. Uprkos tvrdnjama i pričama da hemikalije iz farbe i hidrogena uništavaju kosu i doprinose pojačanom opadanju, nemački lekari dermatolozi tvrde da je ovo velika zabluda.

Pročitajte još: Ako dete PLAČE u tuđim rukama - NADRLJALI ste! Pod hitno nešto preduzmite!

Farbanje kose može rezultirati izuzetno jakom iritacijom kože na glavi, ali to je najopasnija posledica koju farba može iazvati. Farbanje ipak ne može uticati na opadanje vlasi kose.

Pročitajte još: Danas ih kažnjavate BATINAMA, sutra ćete CRVENETI zbog toga

Ukoliko često bojite kosu, na temelju iskustva ćete znati koliko boje vaša koža i kosa mogu podneti

Prema tvrdnjama nemačkih dermatologa, ukoliko često bojite kosu, na temelju iskustva ćete znati koliko boje vaša koža i kosa mogu podneti. Opadanje kose ili alopecija može pogoditi ograničen deo vlasišta glave, a  može biti trajna ili privremena.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Kako da postanete ŠARMANTNI, a nema veze sa FIZIČKIM IZGLEDOM

Difuzno opadanje kose obično zahvata celu površinu vlasišta, a prvi znakovi su gubitak i do 700 vlasi dnevno, potom utanjenje same dlake i vidljivo proređivanje kose. Normalno je dnevno izgubiti između 50 i 100  vlasi, koliko ih se dnevno i obnavlja.

Pročitajte još: Proveravanje PARTNEROVOG TELEFONA: Istraživanje dalo neočekivane rezultate

Uzroci su hroničan stres, psihosomatske bolesti, bolesti nekih organa, povišena temperatura, infekcije, reumatizam, poremećaj metabolizma, anemija, trudnoća, dojenje, dijete izgladnjivanjem, anemija, alkoholizam i konzumiranje pojedinih lekova.

Pročitajte još: MUST HAVE ove jeseni: Smejali ste mami, a sada TRAŽITE njen SAKO!

U većini slučajeva opadanje kose prestaje kad se otklone uzročnici i kosa se spontano sama obnovi tokom dva do tri meseca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.