Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Разбудите се без кафе: Ових пет начина ће вам помоћи у томе

Постоји пет начина који ће вам помоћи да се разбудите, а да ниједна не укључује шољицу јутарње кафе

1606924923_Depositphotos_199643916_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Шољица топле кафе је прва асоцијација свим људима када се пробуде ујутру, али нутриционисти сматрају да постоје много ефикаснији и здравији начини који на најбољи могући начин могу да замене коефеин.

Прочитајте још: Здрави људи ове три ствари раде сваки дан

Жвакање доручка

Најважнији оброк у дану обогатиће ваше тело важним минералима, покренути метаболизам и дати вам енергију за почетак радног дана. Разбудиће вас чак и једноставан процес жвакања хране, па у доручак укључите хрскаве намирнице попут житарица у хлебу или пахуљице.

 

 

Фото: деспоситос

Врући какао

Уместо кафе ујутру себи припремите какао. Недавне студије показују да флавониди у какау утичу на побољшање расположења и разбуђивање особе која је конзумира. Испијање овог топлог напитка показало се и као одличан алат у решавању тешких математичких проблема, па се намеће као права намирница за почетак дана.

Свеж ваздух

Отворите прозор, изађите на балкон или седните у врт на само пет минута. Правилно удисање и издисање обогатиће вас  потребном количином кисеоника, разбудиће вас и спремити за нови радни дан. Звукови природе додатно ће вас орасположити и припремити за предстојећи дан.

Фото: деспоситос

Вежбање

Вежбање је природан начин разбуђивања. Чак и најједноставније растезање и дизање из кревета повећава крвни притисак, убрзава рад срца и  'уклања сан из очију'.

Испробајте јутарње трчање викендом или када сте на одмору и видећете како ћете бити пуни енергије за предстојећи дан.

 

 

Прочитајте још: "НАЈПОСЕБНИЈИ" ЉУДИ: Предности и слабости особа са НУЛТОМ крвном групом

Мирис менте

Набавите биљку менте, њено етерично уље или шољицу биљног напитка па јутро започните 'инхалацијом'. Неке студије показују да је мирис ментола разбуђује мозак, и умирује стресан организам. За максималан учинак: након здравог доручка и шољице чаја од ментола, у уста баците комадић жвакаће гуме од пеперминта.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas